PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λαβρόφ: Η Δύση προσπαθεί να «ιδιοποιηθεί» τον ΟΑΣΕ


Νέα επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να «ιδιοποιηθεί τον ΟΑΣΕ», αντί να τον καταστήσει «μια πραγματική γέφυρα με τη Ρωσία».

Ο Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου, έκανε μια μακροσκελή αναφορά στα παράπονα της Ρωσίας κατά της Δύσης λέγοντας πως η «απερίσκεπτη διεύρυνση» του ΝΑΤΟ υποτίμησε της βασικές αρχές του ΟΑΣΕ.

«Εκμεταλλευόμενη την αριθμητική ανωτερότητά της σε αυτόν τον οργανισμό, η Δύση προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια, αν θέλετε, να τον ιδιωτικοποιήσει. Ή ίσως είναι πιο σωστό να πούμε πως προσπαθεί να καταλάβει εξ εφόδου τον ΟΑΣΕ, να υποτάξει αυτή την τελευταία πλατφόρμα για περιφερειακό διάλογο», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε πως η Δύση είχε μια πραγματική ευκαιρία να αποφύγει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά επέλεξε να απορρίψει τις ρωσικές προτάσεις που είχαν στόχο να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ και να συμφωνηθεί ένα ειδικό καθεστώς ασφάλειας για το Κίεβο.

Η Δύση λέει πως οι ρωσικές προτάσεις που διατυπώθηκαν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ήταν μη ρεαλιστικές και ανειλικρινείς. Η Μόσχα είναι έτοιμη να ακούσει, αν κάποιος θέλει να διεξαγάγει συνομιλίες σχετικά με την Ουκρανία, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ουκρανικές κατηγορίες πως η Ρωσία θέλει συνομιλίες για να κερδίσει χρόνο ώστε να ανασυνταχθεί και να ανασυγκροτήσει τις ένοπλες δυνάμεις της, είναι παράλογες.

Ο Λαβρόφ τόνισε πως η Ρωσία θα ήταν επίσης πρόθυμη να επιστρέψει στις συνομιλίες με τη Δύση, αν η τελευταία αλλάξει γνώμη σχετικά με το όφελος της συζήτησης των προτάσεων ασφαλείας που έκανε η Μόσχα τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment