PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λαβρόφ: Αβάσιμες οι αμφιβολίες για τους στόχους των βομβαρδισμών στη Συρία


Αβάσιμες χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τις αμφιβολίες της Δύσης για τους στόχους των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών της Συρίας.

Αβάσιμες χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τις αμφιβολίες της Δύσης για τους στόχους των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών της Συρίας.

Οι HΠΑ και το ΝΑΤΟ εξέφρασαν καχυποψία για τα χθεσινά πλήγματα της Ρωσίας στο ρωσικό έδαφος, αναφέροντας ότι πιθανότατα δεν είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος, αλλά θέσεις αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ στο κεντρο-δυτικό τμήμα της χώρας και ιδιαίτερα τους θύλακες όπου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν εστίες αντίστασης των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης.

«Οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι στόχοι των πληγμάτων αυτών δεν ήταν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχουν καμία βάση», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στη Νέα Υόρκη και πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία για θύματα μεταξύ των αμάχων.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε «με κάθε ειλικρίνεια» στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Ρωσία επεμβαίνει έπειτα από αίτημα της συριακής προεδρίας για να πολεμήσει «αποκλειστικά το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Επιβεβαιώνει η συριακή τηλεόραση βομβαρδισμό της Χάμα και της Χομς

Ωστόσο, η συριακή τηλεόραση επιβεβαίωσε τον ρωσικό βομβαρδισμό των επαρχιών της Χάμα (βορειο-δυτικά) και της Χομς (κέντρο). Η συριακή αεροπορία παράλληλα πραγματοποίησε επιδρομή στην περιοχή της Λαττάκειας.

Ούτε η επαρχία Χάμα ούτε η επαρχία Χομς περιλαμβάνονται στα εδάφη που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Αντίθετα, ανήκουν στον άξονα που ενώνει το βόρειο τμήμα τής υπό κυβερνητικό έλεγχο ζώνης με τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης Χάλεντ Χότζα, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, 36 αθώοι άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις ρωσικές επιδρομές στη Χομς.

Καχυποψία στη Δύση

Αμέσως μετά τις πρώτες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος, οι δυτικές χώρες εξέφρασαν αμφιβολίες για την επιλογή των στόχων της ρωσικής αεροπορίας.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι τα ρωσικά πλήγματα πιθανότατα δεν είχαν ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος και πως θεωρεί ότι η ρωσική προσέγγιση θα έχει κακή εξέλιξη, εάν θέσει ως μοναδικό στόχο την υπεράσπιση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Υπάρχουν «στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα ρωσικά πλήγματα δεν είχαν ως στόχο του Ισλαμικό Κράτος», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, προσθέτοντας ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί ποιοι ήταν οι στόχοι των ρωσικών αεροσκαφών.

Ακόμη πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του ο Κέρι δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να υποδεχθεί θετικά την ρωσική αεροπορική δραστηριοποίηση, υπό τον όρο ότι στοχεύει πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα.

Η Μόσχα απάντησε ότι η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε 20 βομβαρδισμούς και ότι επλήγησαν οκτώ στόχοι του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σκάφος με μετανάστες βυθίσθηκε στα ανοικτά της Τουρκίας

Peristeri News

Οι Ρώσοι ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές

Peristeri News

Στην Αίγυπτο η πρόεδρος της Κομισιόν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Ιταλίας και Βελγίου

Peristeri News

Leave a Comment