PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση: Σχέδιο πρόληψης και μέτρα αντιπυρικής προστασίας για το Περιστέρι


Για τις πρόσφατες πυρκαγιές και την οχύρωση του Περιστερίου από ενδεχόμενες φωτιές τοποθετήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 22 Αυγούστου η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου τοποθετήθηκε για τις πυρκαγιές και τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού το 2024 στο Δήμο.

Για την πυρκαγιές και την ανύπαρκτη αντιπυρική προστασία

Αυτές τις μέρες ζούμε εφιαλτικές καταστάσεις. Βρίσκονται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δασικός πλούτος, σπίτια, λαϊκές περιουσίες.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα 700.000 στρέμματα μόνο φέτος να καούν και την ίδια ώρα με την πολιτική τους τα δασαρχεία έμειναν χωρίς δασεργάτες, διασπάστηκε η πρόληψη από την κατάσβεση, μειώθηκαν οι δασοπυροσβέστες κατά 12.000 την τελευταία δεκαετία, η Πυροσβεστική έχει 4500 κενές θέσεις και μόλις το 0,04% του προϋπολογισμού δίνεται για δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία.

Είναι κατάντια οι εικόνες εκκένωσης νοσοκομείων με βρέφη σε πλοία και ασθενείς να “νοσηλεύονται” όπως-όπως, προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και έγινε μάλιστα με ψεύτικες δικαιολογίες από την κυβέρνηση (περί ατμοσφαιρικής ρύπανσης!!!).

Η φωτιά έχει φτάσει στη γειτονιά μας, στη Δυτική Αθήνα, και είναι μεγάλος ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος, απειλεί περιοχές που χρόνια τώρα αποτελούν εύφλεκτη ύλη. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν πάρει φωτιά το σκουπιδαριό στη Φυλή. Την ίδια ώρα οι 18 και πιθανόν κι άλλοι ξεριζωμένοι συνάνθρώποι μας που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελούν ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες περί “προστασίας της ανθρώπινης ζωής”.

Σήμερα σε όλη την Αττική, με επικεφαλής το Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκατοντάδες μέλη μας συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς και βοηθούν όσους κατοίκους χρειάζονται βοήθεια.

Ειδικά για το Περιστέρι χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και πυρασφάλειας, συχνούς καθαρισμούς και αποψιλώσεις, ειδικά μέτρα πυρασφάλειας σε Άλσος, Ποικίλο όρος, Πάρκο Νέας Ζωής, στελέχωση του 10ου σταθμού Πυροσβεστικής, υδροφόρες, έμπειρο μόνιμο δυναμικό.

Για τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού το 2024 στο Δήμο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα πόσους εργαζόμενους θα ζητήσει ο Δήμος από την κυβέρνηση η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε πως την τελευταία δεκαετία το μόνιμο προσωπικό του Δήμου από περίπου 1200 εργαζόμενους έχει φτάσει στους περίπου 700.

Σχεδόν 500 άτομα λιγότερα. Η Διοίκηση Παχατουρίδη ως καλό παιδί της κυβέρνησης της ΝΔ και με πίστη στη θεωρία των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας, ζήτησε από την κυβέρνηση την πρόσληψη 68 (!!!) μόνιμων εργαζόμενων.

Σε αυτή την απόφαση της ψήφισε ΥΠΕΡ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (που πλέον έχουν απορροφηθεί και επίσημα από τη διοίκηση Παχατουρίδη) αλλά και η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε και προτείνει ο Δήμος να διεκδικήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αναπλήρωση των απωλειών. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.

Μόνο με διεκδίκηση μπορούμε να αποσπάμε κατακτήσεις από την κεντρική κυβέρνηση και όχι ζητώντας ψίχουλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment