PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/11


Σε 4 θέματα αναφέρθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Νοεμβρίου 2023.

Μεταξύ άλλων τόνισαν:

Για τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης της υγείας στη Δυτική Αθήνα

“Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε έμπρακτα τους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση της Υγείας. Μόλις χτες τελείωσε η μεγάλη 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και προχτές στο Περιστέρι έλαβε χώρα ένα μεγάλο συλλαλητήριο από 33 φορείς και σωματεία των δυτικών συνοικιών. Πλήθος κόσμου απαίτησε να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών, να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το “ΑΤΤΙΚΟΝ”, να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνιού και στη διάλυση ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, να δημιουργηθούν στελεχωμένα Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους. Επίσης εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό με τις παλαιστινιακές σημαίες να κοσμούν την κεφαλή της πορείας. Στηρίζουμε τους αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών και τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ που η ικανοποίηση τους είναι αναγκαία για να αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος υγείας. Είμαστε στον αγώνα γιατί το θέμα της υγείας μας αφορά διπλά, γιατί δεν αντέχει άλλο η τσέπη μας να πληρώνουμε για τα πάντα, για ένα εμβόλιο, για ένα πιστοποιητικό ώστε να αθληθούν τα παιδιά. Η διαδήλωση αυτή ήταν μόνο η αρχή για να έχει ο λαός της Δυτικής Αθήνας την υγεία που του αξίζει. Εμείς σε αυτο το δρόμο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να πιέζουμε την κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος”.

Για τις εξελίξεις με την απόκτηση ελεύθερων χώρων από το Δήμο

“Η Λαϊκή Συσπείρωση εξέφρασε την διαφωνία της για την απ’ ευθείας αγορά, του οικοπέδου επι των οδών Αγίου Βασιλείου και Μυστριώτου στο Ο.Τ. 1405 από φερόμενους ιδιοκτήτες. Ο συγκεκριμένος χώρος δενδροφυτεύτηκε εδώ και πολλά χρόνια από κατοίκους της περιοχής. Η Διοίκηση Παχατουρίδη έχει μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι τον άφησε αναξιοποίητο – όπως και άλλους παρόμοιους- με αποτέλεσμα να εγείρονται σήμερα απαιτήσεις από φερόμενους ιδιοκτήτες.

Οι ελεύθεροι χώροι στο Περιστέρι κατακτήθηκαν ύστερα από σκληρούς αγώνες του λαού και της αγωνιστικής δημοτικής αρχής του Δημήτρη Φωλόπουλου. Απέναντι τους είχαν το αστικό κράτος, με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τους κάθε λογής καταπατητές. Σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να πληρώσουν, μέσω του Δήμου, για περιουσία που ήδη τους ανήκει.

Διεκδικούμε την απόκτηση όλων των ελεύθερων χώρων. Οι δεσμευμένοι χώροι να αποκτηθούν με κρατική χρηματοδότηση. Να κοπεί η όρεξη στα κάθε λογής συμφέροντα με ντε φάκτο κατοχύρωση των οικοπέδων και εκτάσεων, από τον Δήμο, με άμεση κατασκευή χώρων άθλησης και αναψυχής και υψηλού πράσινου”.

Για τις συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων στο Περιστέρι και τα περιστατικά στο 29ο νηπιαγωγείο

“Τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι δεν έχει υπάρξει σχολικό έτος που να μην έχουμε είτε συστέγαση, είτε συγχωνεύσεις σχολείων. Θυμίζουμε πέρσι την συστέγασή του 14ου Γυμνασίου με το 11o Λύκειο, φέτος είχαμε την συγχώνευση του 28ου Δημοτικού με το 20ο Δημοτικό και ήδη έχει ανακοινωθεί για του χρόνου από τη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Γ Αθήνας η πρόθεση να κλείσουν 8 νηπιαγωγεία (14 νηπιαγωγεία να γίνουν 6).

Η Διοίκηση του Δήμου είχε συμφωνήσει στην συστέγαση και πραγματοποιήθηκε, αλλά ακόμη και στην συγχώνευση που διαφώνησε, η συγχώνευση προχώρησε κανονικά. Άρα δεν αρκεί η αρνητική γνωμοδότηση για να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων.

Εμείς από τη μεριά μας καλούμε τους γονείς να παλέψουν για να μην κλείσουν 8 νηπιαγωγεία της πόλης μας και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος θέλουμε να θέσουμε το ζήτημα της αναπλήρωσης των εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία. Αυτό που έγινε στο 29ο νηπιαγωγείο είναι ενδεικτικό. Αρρώστησε η νηπιαγωγός στο 29ο Νηπιαγωγείο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το ολοήμερο εδώ και 1 μήνα σχεδόν. Φυσικά οι γονείς κινητοποιήθηκαν για να γίνει αντικατάσταση και αντιμετωπίστηκαν με απαράδεκτο τρόπο από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Γ Αθήνας. Οι γονείς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και θα είμαστε στο πλευρό τους. Γιατί θεωρούμε απαράδεκτο να μην μπορούν οι γονείς να πάνε στη δουλειά τους γιατί δεν υπάρχει αναπλήρωση σε περίπτωση ασθένειας”.

Για τα περιστατικά βίας στα σχολεία του Περιστερίου

“Τις τελευταίες μέρες έχουμε περιστατικά βίας σε σχολεία της πόλης μας. Φυσικά αυτά τα περιστατικά δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν την νεολαία μας γενικά. Είναι απαράδεκτη η αδιαφορία που υπάρχει από την μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Παιδείας που στα λόγια αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για να υπάρξει πρόληψη σε τέτοια περιστατικά, ούτε παίρνουν μέτρα ακόμη και αφού συμβούν. Για παράδειγμα μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να λεέι ότι έχει τοποθετήσει ψυχολόγους στα σχολεία, η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο κάθε ψυχολόγος είναι -στην καλύτερη των περιπτώσεων- στο κάθε σχολείο μία μέρα την εβδομάδα και έχει στην ευθύνη του 5 σχολεία. Γεγονός που δεν επιτρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες, να γίνουν συζητήσεις με μαθητές και γονείς μέσα στις σχολικές μονάδες, ουτως ώστε να μπορέσουν να αποφευχθούν περιστατικά είτε να αντιμετωπιστούν με την πρέπουσα επιστημονική προσέγγιση. Από τη μεριά μας διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών μέσα στα σχολεία. Ζητάμε σε σχολεία που υπάρχουν περιστατικά να παίρνονται αυξημένα μέτρα με περισσότερους επιστήμονες που θα βοηθούν τους εκπαιδευτικούς που δίνουν μάχη και με τέτοια ζητήματα”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Τίμησαν τον Ανδρέα Παχατουρίδη Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι του Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (30η)

Peristeri News

Leave a Comment