PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: «Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι…»


Ανακοίνωση σχετικά με τη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου για τον ισολογισμό εξέδωσε η δημοτική παράταξη, Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Έχασε το μέτρο η Διοίκηση του δήμου στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (10/11/16) για τον ισολογισμό 2015. Ισολογισμός που κατέδειξε τη συνέπεια με την οποία η Διοίκηση υλοποίησε τον αντιλαϊκό, αντεργατικό, φορομπηχτικό προϋπολογισμό της συμπράττοντας με την κυβέρνηση στην ισοπέδωση του περιστεριώτικου λαού.

Εξαπατά το λαό όταν αποσυνδέει τη δεινή θέση του από την πολιτική των κυβερνήσεων και του δήμου. Η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων του Περιστερίου είναι αποτέλεσμα της βίαιης ταξικής αναδιανομής υπέρ του κεφαλαίου που εφαρμόζει το κράτος, σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, πολιτική που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προωθεί και η Τοπική Διοίκηση ως τμήμα του κρατικού μηχανισμού.

Υποκρίνεται, η Διοίκηση, τη «φιλάνθρωπη» παραβλέποντας ότι η σταθερή δουλειά, η αξιοπρεπής διαβίωση, η υγεία, η παιδεία,  είναι δικαιώματα του λαού και δεν μπορούν να μετατρέπονται σε πεδία  άσκησης ελεημοσύνης. Η ύπαρξη φτωχών και εξαθλιωμένων είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που και η ίδια η Διοίκηση του δήμου με ιδιαίτερο ζήλο εφαρμόζει.

Καμαρώνει ότι τα καταφέρνει άριστα και με λιγότερα λεφτά βγάζοντας λάδι τις κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες, που έχουν περικόψει την κρατική επιχορήγηση προς το δήμο κατά 62%! Με προκλητικό τρόπο καλεί το λαό να αποδεχτεί τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής: φοροληστεία, ανταποδοτικότητα, ελαστικοποίηση εργασίας, φτωχοποίηση του λαού, εξαφάνιση κοινωνικών κονδυλίων, εκχώρηση-ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και χώρων.

Επαίρεται, η Διοίκηση, για τα οικονομικά πλεονάσματα που δημιούργησε (6.046.000 ευρώ), μιμούμενη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα λεγόμενα πλεονάσματα τα δημιούργησαν με την αφαίμαξη του λαού. Ό,τι μαζεύουν στον κουμπαρά για να το διαθέσουν στο κεφάλαιο (ενισχύσεις, επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, μειώσεις εργασιακού και ενεργειακού κόστους, φοροαπαλλαγές κλπ) το έχουν αρπάξει από τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον επαγγελματία, από το λαό με βίαιο τρόπο.

Υπάρχουν όμως και ερωτήματα:

Αφού η Διοίκηση είχε πλεόνασμα 6,046 εκ. ευρώ στη χρήση 2015, γιατί συνέχισε την περικοπή-εξαφάνιση των κοινωνικών δαπανών, για κατασκηνώσεις και κοινωνικό τουρισμό, που είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2016; Γιατί δεν ενίσχυσε αυτά τα κονδύλια για να ανακουφίσει κάπως τις χειμαζόμενες λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους;

Γιατί δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη στις οικογένειες ανέργων, φτωχών λαϊκών οικογενειών, μικρών επαγγελματιών κλπ. όπως είχε προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016; Ελαφρύνσεις που εφαρμόζονται ήδη σε δήμους με κομμουνιστές δημάρχους εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Γιατί αφήνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς τουλάχιστον 250 παιδιά; Γιατί δεν καταργεί τα τροφεία σε οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα;

Γιατί δεν μείωσε τα δίδακτρα στο Ωδείο; Γιατί δεν ανέπτυξε πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για το λαό; Γιατί δεν ενίσχυσε την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης;

Σε τι έχει ωφεληθεί ο λαός από το πλεόνασμα της Διοίκησης; Σε τίποτε! Αντίθετα. Το πλεόνασμα στο δήμο, όπως και στην κυβέρνηση είναι προϊόν ληστείας του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών δικαιωμάτων που μεταφράζονται σε κέρδη και παροχές προς το κεφάλαιο. Άλλωστε αυτά τα πλεονάσματα αποτελούν στόχους του μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ, με τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) για να ξεπεραστεί η κρίση σε βάρος του λαού και υπέρ του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό η Διοίκηση προωθεί την ανταποδοτικότητα στη λειτουργία του Δήμου, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και εκχωρεί χώρους (Δημοτικό Στάδιο, αθλητική υποδομή, Α΄Παιδική Χαρά, Δημοτική Αγορά, κτήριο στην Τροχαία κλπ). Προχωρά σε αναπλάσεις και εξωραϊσμούς με κριτήριο τη δημιουργία υποδομής για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών δράσεων του κεφαλαίου (Μπουρνάζι, Αιμ. Βεάκη) ενώ  οι συνοικίες του Περιστερίου βουλιάζουν στα προβλήματα με δυσκολίες ακόμη και να περπατήσει κανείς στο δρόμο (Αγ. Ιεροθέου, Αγ. Βασιλείου, Πελασγίας, Πελοπίδα κλπ).

Λειτουργεί η Διοίκηση σαν «λαγός» της κυβέρνησης αφού έχει ήδη περικόψει δαπάνες κοινωνικής πολιτικής που τώρα έχουν βάλει στο τραπέζι του «Προκρούστη» κυβέρνηση και τρόικα.

Η επίθεση που δέχεται ο λαός είναι πολύπλευρη αλλά είναι και ενιαία. Η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα, η φοροληστεία, το ξεπούλημα της δημόσιας-λαϊκής έχει να κάνει με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου να εξασφαλίσει χαμηλότερο εργασιακό κόστος, φθηνότερη χρηματοδότηση, νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης, μεγαλύτερα κέρδη. Κυβέρνηση, αστικά πολιτικά κόμματα και οι δήμαρχοί τους καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν να βγάλουν το λαό στο ξέφωτο.

Το μοντέλο που λέει: να επενδύσει το κεφάλαιο και κάτι θα πάρει ο εργαζόμενος, το έχει πληρώσει και το πληρώνει ο λαός σκληρά. Προϋπόθεση για τις επενδύσεις του κεφαλαίου είναι η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα, δηλαδή, τα ισοπεδωμένα εργατικά δικαιώματα! Αποδείχθηκε, ήδη, ότι καμιά κυβερνητική εναλλαγή με όποιο πρόσημο, κανένας ελιγμός της αστικής τάξης (με «αριστερή» ή άλλη κυβερνητική διαχείριση) δεν πρόκειται να ανακουφίσει το λαό. Μόνος του θα σωθεί ο λαός. Με οργάνωση στα συνδικάτα και σε επιτροπές αγώνα. Με ταξικό προσανατολισμό και στόχο την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες της αστικής τάξης (ΕΕ-ΝΑΤΟ), κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, μονομερή διαγραφή του χρέους που έχει χρησιμοποιηθεί σαν μοχλός για την πιο άγρια ταξική εκμετάλλευσή του.

Για άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας (αγροτική παραγωγή, ορυκτός πλούτος, επιστημονικό και τεχνικό-εργατικό δυναμικό) με κριτήριο την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών του λαού. Εκεί πρέπει να στοχεύσει σήμερα ο αγώνας και του περιστεριώτικου λαού.

Όλοι και όλες την Τρίτη 15 Νοέμβρη στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της  ΕΕΔΥΕ στην Ομόνοια κατά της επίσκεψης Ομπάμα, που έρχεται να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή μας και την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στην πορεία του Πολυτεχνείου με τα μπλοκ του ΚΚΕ

Όλοι και όλες στις απεργίες και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment