PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Ντροπή για τις αποφάσεις της Διοίκησης Παχατουρίδη για την επικίνδυνη συστέγαση 14ου Γυμνασίου, 11ου Λυκείου, ΕΝΕΕΓΥΛΗ Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου μετά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 13ης Οκτώβριου 2020, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αποτροπιασμό και μόνο μπορεί να προκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου της 13ης Οκτώβρη 2020 για το θέμα της συστέγασης 14ου Γυμνασίου- 11ου Λυκείου και του ΕΝΕΕΓΥΛ (σε όποιον είχε την υπομονή να παρακολουθήσει). Για άλλη μία φορά κυνικά και προκλητικά η Διευθύντρια Β Βάθμιας Γ Αθήνας και η Διοίκηση Παχατουρίδη κάλεσε τους γονείς των τριών σχολείων να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» (!!!) και να δεχτούν συστεγάσεις, μάθημα σε αποθήκες, κυλικεία και αίθουσες χωρίς παράθυρα. Εκεί που έδωσαν τα ρέστα τους ήταν ότι ζητούσαν από τους γονείς παιδιών ΑμεΑ να δεχτούν να πάνε τα παιδιά τους σε ένα σχολείο χωρίς καμία προδιαγραφή για ειδικό σχολείο!!!

Οι περιστάσεις και το ύψος τους είναι όμως διαφορετικές και εδώ το μπόι της Διοίκησης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πολύ μικρό.

 • Εδώ και 7 χρόνια δημιουργήθηκε το ΕΝΕΕΓΥΛ συστεγασμένο με το ΕΠΑΛ. Κάθε χρόνο εγγράφονταν στο ΕΝΕΕΓΥΛ 25 περίπου νέοι μαθητές. Γεγονός που σημαίνει ότι με μαθηματική ακρίβεια θα φτάναμε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα.
 • Σήμερα και ενώ το Υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση Παχατουρίδη ήταν γνώστες του προβλήματος, 100 παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν πήγαιναν στο σχολείο μέχρι πριν λίγες μέρες ενώ όταν επέστρεψαν 70 στοιβάζονται μέσα σε ένα αμφιθέατρο.

Τι έκαναν το Υπουργείο Παιδείας και η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη που τώρα δεν τσιγκουνεύονται  κροκοδείλια δάκρυα:

 • ΟΤΑΝ πέρσι 27 παιδιά (3 τμήματα) έκαναν μαζί μάθημα στο ΕΝΕΕΓΥΛ;
 • ΟΤΑΝ από το καλοκαίρι ήξεραν ότι το πρόβλημα θα διογκωνόταν;

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ. Στάθηκαν άξιοι στο ύψος των περιστάσεων της πολιτικής που ακολουθούν.

Η πρόχειρη και επικίνδυνη απόφαση τους για συστέγαση των σχολείων και σαρδελοποίηση των μαθητών έδειξε εδώ και ένα μήνα τα αποτελέσματα της:

 • Mετέφεραν ένα τμήμα του ΕΝΕΕΓΥΛ στο 14ο Γυμνάσιο (ένα κτίριο ανοικτής δόμησης με μπαλκόνια και ολόκληρο προαύλιο στον 1ο όροφο), που δεν ενδείκνυται για παιδιά με τα συγκεκριμένα προβλήματα.
 • Αφήνουν στην ησυχία του το κτίριο του 13ο Λυκείου για να στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΄Γ Αθήνας και την ίδια ώρα υπερασπίζονται αυτή τους την απόφαση επειδή δήθεν “είναι δύσκολο και χρονοβόρο να μετακομίσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας” (ενώ βλέπετε είναι εύκολο να μετακομίσει ολόκληρο σχολείο από μια περιοχή σε μια άλλη).
 • Συστέγασαν τρία (3) σχολεία, μάλιστα το ένα είναι Ειδικό σχολείο, σε δύο κτήρια αφού με βάση τις αποφάσεις τους το 11ο Γυμνάσιο θα χρησιμοποιεί αίθουσες του ΕΝΕΕΓΥΛ για να κάνει μάθημα.
 • Αφήνουν τα παιδιά εδώ και ένα μήνα να κάνουν μάθημα στο κυλικείο, σε αποθήκη χωρίς παράθυρο, πηδάνε μάντρες για να κάνουν μάθημα και περνάνε ανάμεσα από κάγκελα. 27 παιδιά σε μια τάξη, μάθημα σε βιβλιοθήκη χωρίς πίνακα. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω…

Αυτά μικρή σημασία έχουν για το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Γ Αθήνας και τη Διοίκηση Παχατουρίδη.

Στο πραγματικό ύψος των περιστάσεων είναι ο αγώνας για:

 • ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-11ου ΛΥΚΕΙΟΥ- ΕΝΕΕΓΥΛ
 • ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
 • ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
 • ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ 14ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 11ου ΛΥΚΕΙΟΥ
 • ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των συλλόγων γονεών, συλλόγων διδασκόντων και των μαθητών και των τριών σχολείων. 

Τοποθέτηση του Γιώργου Σιδέρη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/10/2022

Τοποθέτηση του Φίλιππου Φλουσκούνη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13/10/2022

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τις υψηλές θερμοκρασίες στον Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Για 2η χρονιά η δράση «Το Σινεμά Πάει Σχολείο» στο Περιστέρι

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (15η)

Peristeri News

Leave a Comment