PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Νέο θλιβερό ρεκόρ στις προσλήψεις προσωπικού από τη Διοίκηση Παχατουρίδη


Για νέο θλιβερό ρεκόρ στις προσλήψεις προσωπικού του Δήμου από τη Διοίκηση Παχατουρίδη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, επισημαίνοντας πως «παρά το γεγονός ότι το μόνιμο προσωπικό έχει μειωθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια» ο δήμος ζητά μόνο 22 άτομα!

Ειδικότερα τονίζει ότι «σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής επιτροπής παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων για την το διάστημα 2025-2028. Σε έναν από του μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, με τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις, η Δημοτική Αρχή ζητά από το κεντρικό κράτος μόνο 22 άτομα (7 για το 2025, 2 για το 2026, 4 για το 2027, 9 για το 2028)!

Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ μειωμένων απαιτήσεων από το κεντρικό κράτος. Αποτελεί αντιλαϊκή επιλογή της Διοίκησης που έχει σκοπό την περαιτέρω αποψίλωση των υπηρεσιών από μόνιμα εργαζόμενους ώστε να επεκταθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να διευκολυνθεί η άλωση του Δήμου από ιδιώτες εργολάβους».

Σημειώνει επίσης ότι η διοίκηση Παχατουρίδη παρέλαβε τις υπηρεσίες και δομές του Δήμου Περιστερίου με 1.250 εργαζόμενους (μόνιμους και αορίστου χρόνου) και «σήμερα παρά το ότι έχουν αυξηθεί οι αρμοδιότητες των δήμων το προσωπικό αυτό δεν ξεπερνάει τους 750! Και αντί να απαιτήσουν από την κυβέρνηση τουλάχιστον 550, αυτοί ζήτησαν 22 (!!!). Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπηρεσία πρασίνου που από 200 εργαζόμενους πριν κάποια χρόνια, σήμερα δεν ξεπερνά τους 40 (!).

«Το σχετικό θέμα, μάλιστα, δεν πρόκειται καν να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο αφού το απαγορεύει η συγκεντρωτική λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Διοίκησης» αναφέρει και προσθέτει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου «καταψήφισε στην Δημοτική Επιτροπή την απαράδεκτη απόφαση, απαίτησε προγραμματισμό ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο».

Καταλήγοντας απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, να σταματήσει η απαράδεκτη ομηρία των εκατοντάδων εργατών του Δήμου με τις ολιγόμηνες συμβάσεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Περιστέρι τίμησε με κατάθεση στεφάνων τους Ήρωες του 1821 (video)

Peristeri News

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024 στο Περιστέρι – Θαυμασμός και συγκίνηση (video)

Peristeri News

Τι ώρα θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Περιστέρι – Η πρόβλεψη καιρού

Peristeri News

Leave a Comment