PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Νέο δάνειο-θηλειά του Δήμου της τάξης των 12.000.000 ευρώ


Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, με αφορμή τη νέα δανειακή σύμβαση του Δήμου, ύψους 12.οοο.οοο εκ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μια νέα δανειακή σύμβαση ύψους 12.οοο.οοο εκ. ευρώ ψήφισε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση Παχατουρίδη με τη βοήθεια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ύστερα από τις δυό αποτυχημένες προσπάθειες για λήψη δανείου (Τράπεζα Πειραιώς και Ταμείο Παρακαταθηκών) η Δημοτική Αρχή, επανέρχεται στην πανάκριβη «λύση» της προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, για την αγορά δεσμευμένων από χρόνια οικοπέδων. Η επιμονή της Διοίκησης για μακροχρόνιο τραπεζικό δανεισμό -αυτή την φορά από την Optima Bank- επιβεβαιώνει την πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι η πολιτική της Διοίκησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα επιχειρηματιών, τραπεζιτών, μεγαλοϊδιοκτητών γης.

Αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος μιας και πρόκειται για μία ιστορία χρόνων (και όχι κάποιων μηνών), με τις προθεσμίες των απαλλοτριώσεων να εκπνέουν και τις αντικειμενικές αξίες να αυξάνονται, ο Δήμος οδηγείται σε μακροχρόνιο δάνειο με πιο δυσμενείς όρους: ακριβό επιτόκιο και εγγύηση τα έσοδα του Δήμου (Τέλη, ΤΑΠ, κλπ), δηλαδή τα χρήματα του Περιστεριώτικου λαού. Τα λαϊκά νοικοκυριά που χάνουν τα σπίτια τους από τις κατασχέσεις, και πληρώσανε με αίμα τις ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια, υποχρεώνονται, για άλλη μια φορά, να πληρώνουν τα σπασμένα. Θα φορτωθούν την αποπληρωμή κεφαλαίων και τόκων για χρόνια και για ελευθέρους χώρους οι οποίοι θα έπρεπε από δεκαετίες να έχουν αποκτηθεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου:

Διεκδικούμε αυτά που συμφέρουν τον λαό και ανταποκρίνονται στις ζωτικές ανάγκες των κατοίκων:

  • Να δοθούν τα πλεονάσματα του Δήμου (άνω των 6 εκ. ευρώ), που είναι χρήματα του Περιστεριώτικου λαού, για τις αποζημιώσεις των δεσμευμένων ακινήτων.
  • Να διεκδικήσει ο Δήμος από το κράτος τους αναγκαίους πόρους, τόσο για τις απαλλοτριώσεις οικοπέδων όσο και για τις ανάγκες σχολείων, αθλητικών υποδομών, δομών Υγείας. Στην περίπτωση δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών να είναι άτοκος, με κρατική εγγύηση. Είναι χρήματα του που έχουν συγκεντρωθεί, όπως όλα, από φόρους και χαράτσια. Να επιστέψουν στον λαό, και όχι να δοθούν για την κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων.
  • Άμεση αξιοποίηση των εκτάσεων που διεκδικούνται από την Εκκλησία και τους κάθε λογής καταπατητές, τόσο στον ιστό της πόλης όσο και στο Ποικίλο όρος. Με δενδροφυτεύσεις, παιδικές χαρές, αθλητικές υποδομές,  δράσεις να κατοχυρωθεί ντε φάκτο η λαϊκή περιουσία.
  • Αποκλειστική χρήση των ελεύθερων χώρων για πράσινο, αναψυχή, άθληση και πολιτισμό χωρίς κανενός είδους εμπορική δραστηριότητα.

Καλούμε τον λαό του Περιστερίου να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Μόνο με οργανωμένους μαζικούς αγώνες μπορεί να κερδίσουμε την ζωή που αξίζει στις σημερινές και στις επόμενες γενιές. Η Λαϊκή Συσπείρωση παραμένει παρούσα σε κάθε τέτοια προσπάθεια, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο,  στο πλάι του εργαζόμενου λαού, των νέων, των συνταξιούχων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Η Έλενα Παπαρίζου στη συναυλία της χρονιάς στο Περιστέρι

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (17η)

Peristeri News

Σιδέρης: Σε δέκα λεπτά πλημμύρισαν ολόκληρες γειτονιές του Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment