Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Έφυγε ο σύντροφος Θοδωρής Αυγέρος – Πάντα παρών στους αγώνες του Περιστερίου

Με θλίψη αποχαιρετά η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου τον Θοδωρή Αυγέρο, που έφυγε από τη ζωή ξημερώματα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της, που αναφέρει για τη ζωή και τη δράση του:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Θοδωρή Αυγέρο που έφυγε νωρίς από τη ζωή αφήνοντας στους συντρόφους και στην οικογένεια του μια πλούσια παρακαταθήκη αγώνων και προσφοράς.

Η ζωή και η δράση του Θοδωρή ήταν συνυφασμένη με το λαϊκό κίνημα του Περιστερίου. Πρωτοπόρος αγωνιστής εκπαιδευτικός, άξιος απόγονος ενός αντιστασιακού αγωνιστή με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορία, μπροστάρης δημοτικός σύμβουλος. Με μια λέξη: κομμουνιστής.

Οι μαθητές και οι συνάδελφοι του στο 10ο Λύκειο θα τον θυμούνται για την ακούραστη συμμετοχή του σε όλους τους αγώνες για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία , για την ανέγερση νέου σχολείου και για τόσα άλλα.

Οι Περιστεριώτες θα τον θυμούνται ως δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του ΚΚΕ στο Περιστέρι από το 1986 μέχρι την τετραετία 1996-2000 καθώς και ως υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές και με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια.

Όλοι θα τον θυμόμαστε ως γ.γ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που συνέβαλε στην ανάδειξη της αγωνιστικής ιστορίας της πόλης του Περιστερίου. Με παραδειγματική επιμονή και προσήλωση, ο Θοδωρής κατάφερε να συγκεντρώσει πολύτιμο αρχειακό υλικό για την Εθνική Αντίσταση στο Περιστέρι καθώς και για άλλες ιστορικές στιγμές του λαικού κινήματος. Σήμερα τα αρχεία που με τόσο μεράκι και μεθοδικότητα συγκέντρωσε κοσμούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το Αρχείο του ΚΚΕ. Έγραψε ένα βιβλίο-λεύκωμα για την ιστορία του ΚΚΕ τη δεκαετία 1940-49, με πολλά αξιόλογα στοιχεία ειδικά για τη δράση του κόμματος στο Περιστέρι.

Η απώλεια του συντρόφου Θοδωρή Αυγέρου μας γεμίζει πόνο για ένα κενό που θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μη φανεί.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του, συντρόφισσα Κατερίνα και στις κόρες του Νίκη και Γωγώ.

Γιώργος Σιδέρης

Στέλιος Μπούσουλας

Χρήστος Μαργανέλης

Φίλιππος Φλουσκούνης».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο 902.gr, η κηδεία θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/1 στις 12 μ.μ., στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Related posts

Αναβολή παραστάσεων του έργου «Ο Αρχοντοχωριάτης», λόγω κορωνοϊού

Peristeri News

Ρέμος και Κιάμος για δυο μοναδικές συναυλίες στο Περιστέρι!

Peristeri News

Δείτε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment