PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: 211 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών


Ανακοίνωση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς εξέδωσε η δημοτική παράταξη, Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Διοίκηση Παχατουρίδη συνεχίζει την επίθεση στις λαϊκές οικογένειες, στα νέα ζευγάρια της πόλης.

Μετά τον περιορισμό του δικαιώματος της άθλησης στο γήπεδο της «Χωράφας» και τις συστεγάσεις (στοίβαγμα) μαθητών ήρθαν τα αποτελέσματα για την είσοδο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Περιστερίου.

Το κάθε πέρσι και καλύτερα επιβεβαιώνεται για άλλη μία χρονιά: 211 παιδιά ΕΚΤΟΣ βρεφονηπιακών σταθμών στο Περιστέρι από αυτά που έκαναν αίτηση.

Άρα ο συγκεκριμένος αριθμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν έμπαιναν «κόφτες» στους νέους γονείς που μπορούν να κάνουν αίτηση για μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Άλλα 211 παιδιά χαρίζονται ως δώρο στους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς που αυξάνονται και πληθύνονται στην πόλη μας γιατί από ότι φαίνεται κυβέρνηση και διοίκηση του Δήμου φροντίζουν να υπάρχει πελατεία.

Άλλωστε η Διοίκηση Παχατουρίδη, υπηρέτης πολλών αφεντάδων εδώ και πολλά χρόνια, εφαρμόζει πρώτη κάθε αντιλαϊκό μέτρο των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια, είτε σήμερα της ΝΔ, είτε χτες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε προχτές του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο, ούτε προσωρινό νοικιάζοντας κατάλληλους χώρους για να φιλοξενηθούν παιδιά, ούτε μόνιμο κατασκευάζοντας νέες δομές που έχει ανάγκη η πόλη. Αντίθετα, κάθε τρεις και λίγο να εγγράφει στους προϋπολογισμούς του Δήμου κατασκευές παιδικών σταθμών που ποτέ δεν υλοποιούνται. Ποιος έχει ξεχάσει την απόλυση 13 εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με διαδικασίες fast-track γιατί “περίσσευαν”;

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την Διοίκηση ακόμη και τώρα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε να εξασφαλίζεται από το κράτος για όλα τα παιδιά μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν, χωρίς την αγωνία για το πότε και εάν θα πάρουν το voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καλεί τους κατοίκους της πόλης, τους εργαζόμενους και την νεολαία να δυναμώσουν τις αντιστάσεις που ήδη αναπτύσσονται στο Περιστέρι και σε όλη την χώρα ενάντια στην ακρίβεια, για δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment