Δημοτικά

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Περιοδεία σε Δημοτικά Σχολεία του Περιστερίου

Ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» επισκέφτηκε τα Δημοτικά Σχολεία 27ο, 45ο, 6ο και 14ο μαζί με την Σοφία Κουμπή, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Περιστερίου και Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε “Έλλη Αλεξίου”, τον Θανάση Κρανά, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου και αντιπρόεδρο του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γεωργία Κασσελούρη, φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών στο ΕΜΠ και Γιώργο Βασιλείου, εκπαιδευτικό.

Ο Γιώργος Σιδέρης μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Μέσα στα όσα ζούμε ξεχωρίζουν δύο ζητήματα που πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια ψήφου, δράσης και διεκδίκησης. Το ένα αφορά το αίσχος των αναπληρωτών, την κοροϊδία που γίνεται σε αυτό τον κόσμο αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ετοιμάζονται να τον απολύσουν. Ως γνωστόν σε αυτά θέματα η Διοίκηση Παχατουρίδη, δηλαδή η Διοίκηση της ΝΔ μαζί με ολίγον από ΠΑΣΟΚ λέει το γνωστό “δεν είναι δική μας δουλειά”. Και έχει νόημα να συνεχίσουμε να παλεύουμε, να το παλεύετε μαζί με τα σωματεία σας, τις επιτροπές σας και το ΠΑΜΕ. Αυτός είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος(…)
Το δεύτερο αφορά τα πενιχρά κονδύλια τα οποία διαχειρίζονται οι σχολικές επιτροπές του Δήμου και έχουν δραστική μείωση κάθε χρόνο που περνάει. Το 2009 ήταν κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, τώρα μετά βίας στο 1,1 εκατομμύριο. Το ποσό μπορεί να φαίνεται μεγάλο αλλά στο Περιστέρι των 48 Νηπιαγωγείων, των 50 Δημοτικών, των 21 Γυμνασίων, των 17 Λυκείων και των 7 ΕΠΑΛ και αν πάρουμε υπόψιν μας το ποσό που ξοδεύεται για καθαριότητα και αναλώσιμα θα δούμε ότι κάθε σχολείο δεν έχει ρευστό πάνω από 500 ευρώ. To 90% των σχολείων χρωστάνε τη ΔΕΗ γιατί αλλιώς θα χρειαζόταν να κόψουν από βασικές λειτουργίες όπως τη θέρμανση, την ψύξη, τη γραφική και χαρτική ύλη. Άρα φαίνεται και από δω ότι τόσα χρόνια ο ένας έκοβε παραπάνω από ότι είχε κόψει ο προηγούμενος σε κυβέρνηση και Δήμο ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ(…)”.

Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: 211 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου θα μοιράσει δωρεάν φυτά και εδαφοβελτιωτικό

Peristeri News

Ένα σχολείο γεμάτο χρώματα στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Leave a Comment