PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Λαϊκή Συσπείρωση: 180 παιδιά έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Περιστέρι


Στην αποκάλυψη ότι 180 παιδιά έμειναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στο Περιστέρι προχώρησε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/8/2021 οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου επισημάναμε πως οι οι γονείς νηπίων και βρεφών έγιναν και φέτος στο ίδιο έργο θεατές για να εξασφαλίσουν μία θέση τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας. Από τις 250.000 αιτήσεις μόνο 167.000 ικανοποιήθηκαν. Έτσι, οι γονείς τουλάχιστον 83.000 παιδιών θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα τροφεία των ιδιωτικών ή των δημοτικών σταθμών.

Ρωτήσαμε τη Διοίκηση “τι θα γίνει με τις αιτήσεις των γονιών στους δημοτικούς σταθμούς του Περιστερίου”.

Η απάντηση εκ μέρους της Διοίκησης Παχατουρίδη δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ του νομικού προσώπου του Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ)και ήταν καθησυχαστική, ότι “θα εξυπηρετηθούν όλοι”.

Στις 3/9/2021, στο ΔΣ του ΟΠΑΑΠ αποκαλύφθηκε για άλλη μία φορά η γυμνή αλήθεια.

Για μια ακόμη χρονιά περίπου 180 παιδιά έμειναν εκτός από τις «δημόσιες» δομές του Δήμου. Γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά γίνονται δώρο στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της περιοχής που αυξάνονται και πληθύνονται λόγω ακριβώς αυτής της έλλειψης υποδομών.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Διοίκηση του Δήμου γιατί:

  • είναι πολλά χρόνια που μένουν εκτός εκατοντάδες παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς.
  • Δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο, ούτε προσωρινό νοικιάζοντας κατάλληλους χώρους για να φιλοξενηθούν παιδιά, ούτε μόνιμο κατασκευάζοντας νέες δομές που έχει ανάγκη η πόλη. Αντίθετα, κάθε τρεις και λίγο να εγγράφει στους προϋπολογισμούς του Δήμου κατασκευές παιδικών σταθμών που ποτέ δεν υλοποιούνται
  • πέρσι απέλυσε 13 εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς γιατί “περίσσευαν”…

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την Διοίκηση ακόμη και τώρα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε να εξασφαλίζεται από το κράτος για όλα τα παιδιά μέχρι την είσοδό τους στο σχολείο θέση σε προσχολική δομή δημόσια και δωρεάν, χωρίς την αγωνία για το πότε και εάν θα πάρουν το voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, τόσα όσα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment