PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου: Όλοι στον αγώνα


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

     Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες,

το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν να φέρουν στη βουλή είναι ακόμη χειρότερο από την πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση αρχικά.

Κεφάλαιο – Ε.Ε.- κυβέρνηση προχωρούν σ’ ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα μέτρα που ετοιμάζει δεν θα φέρουν την κοινωνική δικαιοσύνη όπως λέει. Θα επισφραγίσουν την ακόμη μεγαλύτερη ληστεία των λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση πληρώνοντας για ακόμη μια φορά η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχουν τεθεί πρόσθετα μέτρα:

–         Ακόμη μεγαλύτερη μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

–         Αύξηση των ορίων ηλικίας ακόμη και για να μπορεί κάποιος να θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Από τα 15 χρόνια ασφάλισης που ήταν το λιγότερο, η πρόταση είναι να πάει στα 20 για να παίρνει κάποιος 384 ευρώ!

–         Κατάργηση Βαρέων και Ανθυγιεινών και παραπέρα αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων.

–         Κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ακόμη και για ομάδες εργαζομένων που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν θα σταματήσει με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Έχει συνέχεια με τις αλλαγές στα εργασιακά, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την πλήρη κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, το νέο συνδικαλιστικό νόμο που δεν θα επιτρέπει στους εργαζόμενους ούτε να κάνουν μια συνέλευση, για απεργία ούτε λόγος! Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα θα συνεχιστεί και με το νέο φορολογικό. Ετοιμάζουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση έστω αυτού του άτυπου αφορολόγητου που υπήρχε για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Επεκτείνουν το χαράτσι αλληλεγγύης, εκτός από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες και μάλιστα από το πρώτο ευρώ.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι του Περιστερίου βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο φαγητό, παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά. Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων στις ουρές του ΟΑΕΔ και όσοι καταφέρνουν να βρουν μια δουλειά είναι για 5 μήνες με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και χωρίς να ξέρουν πότε θα πληρωθούν. Εκατοντάδες μαγαζιά στις γειτονιές του Περιστερίου είναι κλειστά μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα. Όσοι έμποροι- βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι είναι ακόμη στο επάγγελμα έρχονται κάθε μήνα αντιμέτωποι με τις δόσεις στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, με τους απλήρωτους λογαριασμούς. Η κατάσταση στο χώρο της υγείας συνεχώς επιδεινώνεται. Το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί, αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις των γιατρών. Το ΙΚΑ Περιστερίου δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός δήμου εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και σ’ όλη τη Δυτική Αθήνα έχει απομείνει ένα νοσοκομείο, το Αττικό.

   Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους πρέπει μαζικά, μαχητικά να μπούμε στον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και τον καρπώνονται μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Για εμάς τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα δεν πρέπει να είναι περασμένα ξεχασμένα. Απαιτούμε την κάλυψη των απωλειών, απαιτούμε να δουλεύουμε και να έχουμε δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

   Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, για να φτιάξουμε τη δική μας συμμαχία ενάντια στο κοινό μέτωπο κυβέρνησης- ΕΕ- εργοδοσίας. Προετοιμάζουμε μαζική, μαχητική απάντηση με 48ωρη απεργία όταν και αν τολμήσουν να φέρουν στη Βουλή το νόμο για το ασφαλιστικό.

 

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment