• Τρίτη, 20 Απρίλιος, 2021

Λαϊκή Ενότητα: Η κυβέρνηση ετοιμάζει φοροκαταιγίδα

Peristeri News
Peristeri News
Μάρτιος28/ 2016

Για νέα, «ακόμη πιο δραματική από όσες προηγήθηκαν τα πρώτα πέντε μνημονιακά χρόνια, “φοροκαταιγίδα”» σε βάρος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, η οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι έχει στόχο «να υφαρπάξει πάνω από 2 δισ. ευρώ για την ικανοποίηση και μόνο των δανειστών».

Παράλληλα, η ΛΑΕ κατηγορεί τη «νεομνημονιακή» όπως τη χαρακτηρίζει κυβέρνηση ότι ακολουθεί «την “εξοντωτική” για τον ελληνικό λαό πεπατημένη» των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Για το σκοπό αυτό, η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου επεξεργάζεται, μεταξύ άλλων, την προώθηση νέων εντελώς άδικων, κατάπτυστων και καταστροφικών κοινωνικά μέτρων έμμεσης φορολόγησης, με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) να φαίνεται ότι προκρίνεται, με τους Τσίπρα – Καμμένο να είναι έτοιμοι να “καρφώσουν” ένα ακόμη “δηλητηριώδες κεντρί” στα εξουθενωμένα, έως και “εξοντωμένα”, μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα», συμπληρώνει η Λαϊκή Ενότητα.

Όπως τονίζει, «μεταξύ των σχεδιαζόμενων “θανατηφόρων” οικονομικά για την πλειονότητα της κοινωνίας μέτρων, η προς τα πάνω, περαιτέρω αναπροσαρμογή του ΕΦΚ στα καύσιμα κίνησης θα πλήξει για πολλοστή φορά τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνοντας τα ποσοστά της φτώχειας και πολλαπλασιάζοντας τα “λουκέτα”».

Η ΛΑΕ επικαλείται στοιχεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, βάσει των οποίων η Ελλάδα ήδη έχει από τους υψηλότερους φόρους στα καύσιμα στο σύνολο της Ε.Ε. «Ειδικά στην αμόλυβδη – 95 με ειδικό φόρο κατανάλωσης στα 670 ευρώ ανά 1000 λίτρα και με μέση τιμή ανά λίτρο στο 1,329, ευρώ οι φόροι και κρατήσεις φτάνουν συνολικά στα 0,9275 ευρώ ή στο… 69,79%. Ομοίως, στο πετρέλαιο κίνησης οι φόροι και οι κρατήσεις αφορούν στο 52,35%», συνεχίζει η Λαϊκή Ενότητα.

Καταλήγοντας τονίζει ότι επιβεβαιώνεται πως «οι όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής νεομνημονιακής συγκυβέρνησης ήταν “στάχτη στα μάτια” των ψηφοφόρων. Οι Τσίπρας – Καμμένος έχουν επιλέξει την τακτική “κάντο όπως οι προηγούμενοι μνημονιακοί” συνεχίζοντας την εφαρμογή του “θανάσιμου σπιράλ” των καταστροφικών πολιτικών εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων».