PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λαγκάρντ: Το Brexit δεν θα επιφέρει παγκόσμια ύφεση


Καθησυχαστική για τις επιπτώσεις του Brexit στην παγκόσμια οικονομία εμφανίστηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν πιστεύουμε ότι η ψήφος υπέρ του Brexit θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ, καλώντας ωστόσο, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο να καταρτίσουν το συντομότερο δυνατό ένα «χρονοδιάγραμμα» για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., προκειμένου να μειωθούν οι αβεβαιότητες.

«Η λέξη – κλειδί σ’ αυτή την υπόθεση είναι η αβεβαιότητα και όσο αυτή η αβεβαιότητα θα διαρκεί, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος» τόνισε ενδεικτικά.

Όσον αφορά το διερευνώμενο κύμα ευρωσκεπτικισμού, κάλεσε την Ε.Ε. να «εξηγήσει καλύτερα αυτό που κάνει» – δηλαδή τα οφέλη και τα κόστη από τις διάφορες ενέργειές της. «Χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απογοήτευση» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι τα κράτη – μέλη από την πλευρά τους, θα πρέπει να σταματήσουν να επιρρίπτουν τις ευθύνες «για ό,τι πάει στραβά» στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment