Διεθνή

Λαγκάρντ: Απειλή για την οικονομία ο προστατευτισμός

Κινδύνους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από την απειλή του εμπορικού προστατευτισμού, διαβλέπει η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως δήλωσε η ίδια σήμερα, εν όψει της εαρινής συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, αλλά μπορεί να τεθεί υπό κίνδυνο εξαιτίας του προστατευτισμού, ο οποίος απειλεί το διεθνές εμπόριο» ανέφερε αναλυτικά. Eπεσήμανε επίσης, ότι «ένα περιορισμένο εμπόριο συνιστά “τραύμα” για την οικονομία, το οποίο θα επιφέρει αλυσιδωτές εξελίξεις, πλήττοντας κυρίως τους φτωχότερους».

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι η οικονομία βρίσκεται σε θετικό momentum, καθώς «μετά από έξι χρόνια απογοητευτικής ανάπτυξης, υπάρχουν οι προοπτικές αύξησης των θέσεων εργασίας, ενίσχυσης των εισοδημάτων και βελτίωσης της ευημερίας».

Ταυτόχρονα όμως, προειδοποίησε για μία σειρά κινδύνων, όπως η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ενώ κάλεσε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα δημοσιονομικά και νομισματικά εργασία, με στόχο την τόνωση της ζήτησης και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

Related posts

Gazprom: Ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην ιταλική Eni

Peristeri News

Πολύ κοντά στην ανακατάληψη της πόλης Λιμάν οι Ουκρανοί

Peristeri News

ΗΠΑ – Κυκλώνας «Ίαν»: Δεκάδες θύματα, βιβλικές καταστροφές

Peristeri News

Leave a Comment