PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κυβερνητικές δεσμεύσεις εξασφάλισης κονδυλίων για τους παιδικούς σταθμούς


Αρνούνται οι συναρμόδιοι υπουργοί ότι υπάρχει μείωση προϋπολογισμού στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής με την Επαγγελματική Ζωή» για τους παιδικούς σταθμούς του ΕΣΠΑ και τονίζουν ότι αντιθέτως, την επόμενη σχολική χρονιά είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση των πόρων που θα διατεθούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεωνώ Φωτίου και ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα, αναφορικά με το νέο σύστημα υλοποίησης της δράσης, που –όπως αναφέρουν- δεν ανταποκρίονται στην πραγματικότητα και έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους γονείς.

Μεταξύ άλλων διευκρινίζουν ότι οι λόγοι που επιβάλλουν τις αλλαγές στο πρόγραμμα είναι το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη χρονιά περίπου 14.000 παιδιά από νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν έλαβαν το voucher, καθώς και το γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των δομών (παιδικοί σταθμοί). Τα παραπάνω προβλήματα, εξηγούν, προέκυψαν λόγω της δομής του παλιού προγράμματος και δεν οφείλονται σε αμέλεια των Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τους τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους, δεν υφίσταται μείωση προϋπολογισμού, αντιθέτως είναι πλέον πιθανό να υπάρξει αύξηση των πόρων που θα διατεθούν.

Κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016, οι δαπάνες του προγράμματος διαμορφώθηκαν σε 175 εκατ. ευρώ, ενώ το έσοδο κάθε δομής από κάθε μεμονωμένο voucher ανήλθε στο ύψος που προσδιορίζει η νέα ΚΥΑ.

Οι κ. Κουρουμπλής και Χαρίτσης και η κ. Φωτίας υπενθυμίζουν ότι σε συνέντευξη Τύπου στις 4 Ιούλιου τόνισα πως η τελική δαπάνη της δράσης κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 ενδέχεται να ξεπεράσει τα 175 εκατ. Ευρώ λόγω της δέσμευσης της Κυβέρνησης να χορηγηθεί το voucher στο σύνολο των νοικοκυριών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και στο σύνολο των νοικοκυριών με πρόσωπα με αναπηρία, ανεξαρτήτως δημοσιονομικής επίπτωσης.

Η εντολή αυτή προς την ΕΕΤΑΑ έχει ήδη αποτυπωθεί σε σχετική επιστολή του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ Παναγιώτη Κορκολή. «Επομένως», συμπληρώνουν, «η ευαισθησία της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα αυτό επιδεικνύεται όχι με δηλώσεις αλλά με πράξεις».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι εντός του σχολικού έτους 2016-2017 να δαπανηθούν σε αυτή την δράση τουλάχιστον 175 εκατ. ευρώ. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες για να υπαναχωρήσουμε από αυτό το στόχο και θα διασφαλίσουμε την επίτευξη του», υπογραμμίζουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment