PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κύθηρα: Τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν ως οι διακινητές των μεταναστών


Στον εντοπισμό 94 αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των 3 αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 30, 29 και 17 ετών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων, πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης – 17/08/2022-, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις συλληφθέντες είναι υπήκοοι Τουρκίας ηλικίας 30, 29 και 17 ετών.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας Κυθήρων για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην περιοχή ¨ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΣ¨ Καψαλίου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικολυ, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων εντόπισαν στο οδικό δίκτυο ¨ΠΙΣΩ ΓΙΑΛΟΥ¨ συνολικά 97 αλλοδαπούς (15 γυναίκες και 82 άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι 55 ήταν ανήλικοι.

Οι πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καψαλίου, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιδιωτικού σκάφους σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς τους.

Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών διενεργείται προανάκριση με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε πληροφοριακό επίπεδο, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί ως φερόμενοι διακινητές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό πως στα Κύθηρα εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος. Σε αυτό επέβαιναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εβδομήντα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Ρώσοι και οι περισσότεροι υπήκοοι Ιράκ και Ιράν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment