PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρώσεις για το μεταναστευτικό ζητεί ο Προκόπης Παυλόπουλος


Άμεσες κυρώσεις εναντίον όσων κρατών – μελών της Ε.Ε. παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες ζήτησε εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στη στάση ορισμένων χωρών απέναντι στην προσφυγική κρίση.

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «ενώ στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση υπάρχουν και κανόνες και κυρωτικοί μηχανισμοί ώστε ένα κράτος όταν τους παραβιάζει, να υφίσταται σκληρές και άμεσες κυρώσεις, σε ό,τι αφορά τα λοιπά θέματα υπάρχει ένα τεράστιο δημοκρατικό κενό, γιατί η παραβίαση των κανόνων της Ε.Ε. δεν συνοδεύεται από κυρώσεις και πολύ περισσότερο από άμεσες κυρώσεις».

«Επειδή δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη δύο ταχυτήτων και πολύ περισσότερο Ευρώπη αλά καρτ, πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για την μία και ενιαία Ευρώπη και σε θέματα Δημοκρατίας και σε θέματα πολιτισμού» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση ορισμένων κρατών – μελών, η οποία αντίκειται τόσο στο θεσμικό κεκτημένο όσο και στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. «Δεν νοείται αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, από πλευράς Ευρώπης, με κλειστά σύνορα» υπογράμμισε ενδεικτικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιτέλα συμφώνησε ότι είναι «απαράδεκτο να υπάρχουν διπλοί κανόνες, να υπάρχουν δύο κράτη, τα οποία αφενός μεν κράτη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, κράτη τα οποία σέβονται και συμμορφώνονται προς τους κανόνες της Ευρωπαϊκής ενώσεως, και κράτη τα οποία δεν σέβονται και δεν συμμορφώνονται προς τους κανόνες αυτής».

Διαβεβαίωσε δε, ότι «θα απαγορεύσομε με όλες μας τις δυνάμεις στο να καταστεί η πανέμορφη αυτή χώρα, η Ελλάς, ένα κλουβί. Ένα κλουβί στο οποίο ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει, αλλά δεν μπορεί να εξέλθει».

Ο Ευρωπαίος πολιτικός καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας την αναγκαιότητα «αποκατάστασης της σταθερότητας και της βεβαιότητας εντός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment