PeristeriNews.gr
Καιρός

Κυρίως ηλιοφάνεια


Αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει και στη νησιωτική χώρα και τη Θράκη τους 23 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το βράδυ ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα από τα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ οι νεφώσεις στη δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν εκ νέου, και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα και από το βράδυ γενικά αίθριος. Στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 08 Απριλίου 2024

Στην Κρήτη και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στο Αιγαίο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 09 Απριλίου 2024

Στην Κρήτη και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις

Peristeri News

Αίθριο το καιρικό τοπίο

Peristeri News

Αίθριος καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις

Peristeri News

Leave a Comment