PeristeriNews.gr
Καιρός

Κυρίως ηλιοφάνεια


Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου τις απογευματινές ώρες τα ορεινά της Μακεδονίας, όπου πρόσκαιρα θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά θαλάσσια έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τοπικά βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα βορειοανατολικοί, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Στις Σποράδες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ηπειρωτικά σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοανατολικούς. Από το απόγευμα ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα από τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 09 Μαρτίου 2024

Σε όλη τη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα.
Η ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι αρχικά 4 με 6, από το μεσημέρι 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις

Peristeri News

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment