PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Βροντερό δημοψήφισμα οι εκλογές της 26ης Μαΐου


Χαρακτήρα δημοψηφίσματος θα έχουν οι Ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι πολίτες θα δώσουν απάντηση στα ψέματα και τις πολιτικές του διχασμού. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμειά κριτική στην κυβέρνηση αλλά και τον πρωθυπουργό προσωπικά, τον οποίο και χαρακτήρισε «αριστερό Όρμπαν του Νότου».

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου δεν θα είναι μόνο για το Ευρωκοινοβούλιο και τους δήμους, είπε, τονίζοντας ότι θα μιλήσουν για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, που η κοινωνία θα μιλήσει με τη δική της φωνή. «Θα μετατρέψει τις βροντερές ένα βροντερό δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη Μεταπολίτευση» είπε, προσθέτοντςα πως οι πολίτες θα απαντήσουν σε ψέματα, φόρους, ευτελισμό της δημόσιας ζωής και την προσβλητική Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είπε το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ένα: «Έως εδώ», και προς τη Νέα Δημοκρατία; «Προχωρήστε μπροστά, μαζί μπορούμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως στόχος είναι η καθαρή, ευρεία, μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές, το να μην πάει καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές και να νικήσουν οι υποστηριζόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιοι στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, όπως είπε, θα αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα «να συρθεί στις εκλογές». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διολίσθηση στον αυταρχισμό και παρεμβάσεις στους ανεξάρτητους θεσμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουν πια καταλάβει τι είναι: Ένας αριστερός Όρμπαν του Νότου».

Σημείωσε επίσης πως η Ν.Δ. πρέπει να είναι υπερήφανη, που υπηρέτησε τον θεσμικό της ρόλο ως αντιπολίτευση και έρχεται σύντομα η ώρα που θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνηση.

«Η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη μιας θετικής διεξόδου» υπογράμμισε και συνέχισε: «Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να αλλάξει».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για υπερφορολόγηση, ενώ κατήγγειλε ότι σημαντικές επενδύσεις, όπως αυτή του Ελληνικού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Σημείωσε δε ότι η αγορά είναι παγωμένη, ενώ οι τράπεζες δεν μπορούν να χορηγήσουν δάνεια.

«Στηρίζουμε την προστασία της α’ κατοικίας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίζονται και οι συνεπείς δανειολήπτες», σημείωσε με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή. «Να εντοπίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές αλλά και οι τράπεζες να δώσουν έστω κάτι μικρό σε όσους είναι εντάξει στα δάνεια που πήραν οι τράπεζες» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment