PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Tο όραμα της Ε.Ε. δεν συγκινεί τους Ευρωπαίους πια


Ως εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να γίνει σεβαστό.

Μιλώντας από τη Σύρο, όπου βρίσκεται για διήμερη περιοδεία, τόνισε ότι η επιλογή των Βρετανών για Brexit «μας υποχρεώνει όλους να κοιταχτούμε στον καθρέφτη για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε γιατί το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν φαίνεται να συγκινεί πια τους Ευρωπαίους πολίτες».

Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να μετατραπεί αυτή η πρόκληση σε ευκαιρία για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών.

«Έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, συνέστησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες και ξεπέρασε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment