PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση


Την πρότασή του να επιστρέψει άμεσα η κυβέρνηση στην κοινωνία το 0,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 κατέθεσε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «παρήγαγε με την υπερφορολόγηση, την οποία επέβαλε στην ελληνική κοινωνία ένα πράγματι μεγάλο πλεόνασμα. Ρωτώ, λοιπόν: Γιατί σήμερα, όχι το 2019, δεν μπορεί ένα μέρος αυτού του πλεονάσματος να επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία, η οποία το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά;».

«Εξηγούμαι, λοιπόν, συγκεκριμένα και λέω ποια είναι η δική μας πρόταση. Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος: 0,5% του Α.Ε.Π. από την υπέρβαση του πλεονάσματος και των στόχων – όπως έχουμε δικαίωμα – να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία. Πως; Όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Κόστος περίπου 180.000.000. Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%. Κατάργηση του φόρου στο κρασί και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%. Δεν θα σας εκπλήξουν αυτές οι προτάσεις. Είναι προτάσεις τις οποίες είχα διατυπώσει και στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Πρόσθετο κόστος λόγω καθυστέρησης»

Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχει πρόσθετο κόστος, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Εδώ κι ένα χρόνο ζητάμε από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα δεν ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα.

«Συμφωνήθηκε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο δεν περιλαμβάνει καν χρηματοδότηση», ανέφερε, μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και υπογράμμισε ότι «η χώρα θα σέρνεται με τον Αλ. Τσίπρα», τον οποίο κατηγόρησε ότι δεσμεύει την Ελλάδα για πολλά χρόνια.

Είπε επίσης ότι «δεν ζητούσαν οι δανειστές τα έξτρα μέτρα, είναι το κόστος της καθυστέρησης», ενώ επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να διατηρήσει πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.

Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο καθώς δεν πιστεύει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να κερδίσει η Ελλάδα αξιοπιστία. Πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. έχει αξιοπιστία στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις επέκρινε τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα χάσουν και την 12η και την 11η σύνταξη γιατί υπάρχουν πολλές περικοπές, «αυτός που έταζε 13η σύνταξη έρχεται να κόψει και τη 12η και την 11η» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων τα αντίμετρα» – «Καθολικό όχι σε μέτρα και αντίμετρα»

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, ενώ σημείωσε ότι τα αντίμετρα «είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων». Είπε επίσης ότι με την πολιτική της κυβέρνησης, η ΔΕΗ θα καταρρεύσει.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα. «Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα γιατί είναι το κόστος της ανικανότητας Τσίπρα και δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα γιατί δεν υπάρχουν χωρίς τα μέτρα», εξήγησε. Συμπλήρωσε επίσης ότι για να εφαρμοστούν πλήρως τα αντίμετρα «θα πρέπει να πετύχουμε 5,5% πλεόνασμα. Θα είναι σαν να συνομολογούμε ένα εξωφρενικό πλεόνασμα».

Χαρακτήρισε δε τα αντίμετρα «πολιτική εξαπάτηση», τονίζοντας ότι δεν ωφελούν εκείνους οι οποίοι θίγονται από τα μέτρα. «Πρέπει να έχουμε πλεόνασμα 4,5% για να ταΐσουμε τα παιδιά στο σχολείο;», διερωτήθηκε.

Εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να επιτευχθεί ανάπτυξη 2,7% λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το ζόρι θα φτάσουμε το 1%.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα ή θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, ή να καταφύγει σε κάποιου είδους χρηματοδότηση.

«Δικαίωση το αίτημα για εκλογές»

Ερωτηθείς αν το αίτημά του για εκλογές ήταν πρόωρο ο ίδιος εκτίμησε ότι μάλλον δικαιώθηκε « γιατί αν είχαν γίνει εκλογές θα είχαμε πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας δεν κέρδισε τίποτα, ούτε για το χρέος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι «δεν υπογράφουμε καμιά δέσμευση η οποία πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα» και τόνισε ότι «εμείς θα φέρναμε καλύτερο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις. Ο κ.Τσίπρας δεν πήρε τίποτα».

Περιέγραψε ως προτεραιότητα της Ν.Δ. τις νέες θέσεις εργασίας. «Δεν θέλω μια Ελλάδα που ο νέος θα περιμένει απλά ένα επίδομα από το κράτος. Θέλω να δημιουργήσω δουλειές για τους νέους ανθρώπους», διευκρίνισε.

«Έφεραν από την πίσω πόρτα τροπολογία για συγκεκριμένο επιχειρηματία»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι «έφεραν από την πίσω πόρτα στη Βουλή τροπολογία για συγκεκριμένο επιχειρηματία». «Θα έπρεπε να ντρέπονται», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, σβήστηκαν πρόστιμα 38 εκατ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι «αναδεικνύεται η καινούρια διαπλοκή στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη».

«Όποιος αγοράζει μια επιχείρηση την αγοράζει με τις υποχρεώσεις της», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment