PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Όλο και πιο επιτακτικό το αίτημα για εκλογές


«Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα ης χώρας, όπως κάνει η παράταξη της ΝΔ. Αυτό που δεν έχετε αντιληφθεί είναι ότι το συμφέρον της χώρας δεν ταυτίζεται με τα δικά σας συμφέροντα. Αλλά μην ανησυχείτε, η υστεροφημία σας είναι εξασφαλισμένη. Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και τραπεζών», απάντησε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση στη Βουλή της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα μοιάζει με αυτό που οι φίλοι του Τσακαλώτου αποκαλούν banana-republic, δηλαδή ψευδοδημοκρατία της μπανανίας», εκτίμησε ο Κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε μάλιστα στην υπόθεση Παπασταύρου υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «προδικάζει με απαράδεκτο τρόπο τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε ότι στερείτε τους πολίτες από το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη και στοχοποιείτε πολιτικά στελέχη με όσα λέτε για τις λίστες; Όσο εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε». «Μην μας κουνάτε το δάχτυλο, δεν έχετε κανένα ηθικό ανάστημα να το κάνετε», πρόσθεσε.

«Αφήστε κάτι όρθιο πριν φύγετε, διότι αργά ή γρήγορα θα φύγετε. Αυτό το γνωρίζουν όλοι», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «κάθε μέρα που περνά το αίτημα για εκλογές είναι πιο δυνατό». «Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η πατρίδα μας», πρόσθεσε και είπε ότι «η ΝΔ ίσως πολύ πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε και μεις θα κληθεί να αναλάβει το δύσκολο έργο ανόρθωσης της Ελλάδος».

«Φτάσατε περίπου στο σημείο να έχετε εκχωρήσει την τάξη στους συνοριοφύλακες της γείτονος στην Ειδομένη για να μην στεναχωρήσετε κάποιους δικούς σας αλληλέγγυους», εκτίμησε ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει απεμπολήσει και το αίσθημα της ντροπής» και «είναι πολύ απελπισμένος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον Αλ. Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση. «Έχετε ροκανίσει το 20% του χρόνου του προγράμματος και δεν έχετε κάνει ούτε ένα βήμα στην υλοποίησή του. Έχετε απολέσει την εμπιστοσύνη των θεσμών που φεύγουν από την Ελλάδα των υποκλοπών», είπε και συνέχισε «με την ανευθυνότητα, τον τυχοδιωκτισμό σας, τον τρόπο που διαχειριστήκατε την διαρροή ενίσχυσαν το ΔΝΤ. Δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο ποιος έκανε την υποκλοπή».

«Επαναφέρατε την καραμέλα της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Ανακοινώσατε νομοσχέδια και μετά λέτε ότι θα τα καταθέσετε σε συνεννόηση με τους θεσμούς. Αυτά καταγγείλαμε. Μόνο που το έργο αυτό δεν κόβει πια εισιτήρια. Μόνο τους βουλευτές σας αφορά που ψάχνουν αφορμή για να ψηφίσουν τα μέτρα που τους φέρνετε», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «σας είχα προειδοποιήσει: κάθε εβδομάδα που δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, ο λογαριασμός μεγαλώνει, η θέση της χώρας αδυνατίζει. Το δελτίο κοινωνικής θυέλλης «τα κακά πέρασαν, τα χειρότερα έρχονται», μας το θύμισαν οι υπουργοί σας».

Ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε στην κριτική Τσίπρα για τις αγωγές και τις μηνύσεις υπογραμμίζοντας: «δεν κατάλαβα, θα μας το απαγορεύσετε; Και μετά τι θα κάνετε; Θα μας βάλετε τρία μέτρα κάτω από την γη;».

Αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων ο Κ. Μητσοτάκης κατέθεσε επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 για δανειοδότηση με την οποία πρότεινε να του κρατηθεί η χρηματοδότηση του 2011. Και για την στάση της ΝΔ είπε: «εμείς την δική μας οικονομική εξυγίανση θα την κάνουμε πράξη και δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες. Έχω καταθέσει πρόγραμμα με δραστική μείωση δαπανών και βέβαια με την οικονομική βοήθεια των πολιτών»

«Τα δικά μας δάνεια τα πήραμε όταν η κρατική χρηματοδότηση ήταν πάνω από 30 εκατ. ενώ εσείς παίρνατε μεγάλα δάνεια όταν ήσασταν κόμμα του 4%», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε ότι «η ΝΔ δεν θα επιβαρύνει άλλο τους Έλληνες πολίτες πορευόμαστε με τρεις αρχές: διαφάνεια, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και όχι άλλα δάνεια», καθώς θα βάλει στο καταστατικό μας άρθρο που θα απαγορεύει στη ΝΔ να δανείζεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κλείσατε άρον άρον την υπόθεση Σταθάκη και ψηφίσατε σύσσωμοι κατά της άρσης της ασυλίας του για να μην λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, όπως όλοι οι πολίτες, για την διαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποσύρατε άρον άρον τροπολογία που αφορούσε δύο υπουργούς σας». «Έχετε μετατρέψει τη Βουλή σε ένα πλυντήριο για να ξεπλένει τις ανομίες των στελεχών σας», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment