PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επενδύει στην πόλωση και στον διχασμό


Μήνυμα στον Πρωθυπουργό να μην κλείσει άρον – άρον την Προανακριτική για τη Novartis αλλιώς θα είναι υπεύθυνος προσωπικά για συγκάλυψη, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι αν είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του ότι η οικονομία πάει καλύτερα δεν θα είχε λόγο να διχάσει την κοινωνία, ενώ προέβλεψε ότι ο κ. Τσίπρας θα επενδύσει στον διχασμό. Για το ζήτημα της ΠΓΔΜ προειδοποίησε ότι δεν θα δεχτεί «λύση σε δόσεις» όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «διέλυσε την οικονομία, κάνει συνεχείς εθνικές υποχωρήσεις και νομίζει ότι θα κρυφτεί πίσω από την σκανδαλολογία». «Κάνει μεγάλο λάθος» πρόσθεσε.

Σχετικά με τη Novartis έκανε λόγο για υπόθεση που στήθηκε για αποπροσανατολισμό και να σπιλώσει ο κ. Τσίπρας τους αντιπάλους του. «Πίσω από ένα σκάνδαλο με τη φαρμακευτική δαπάνη κρύβεται μία πραγματική οργανωμένη σκευωρία» σημείωσε.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ζήτησε να έρθουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Προανακριτική και να δοθεί η δυνατότητα σε 10 πολιτικά πρόσωπα να καταθέσουν κατά αντιπαράσταση.

Εκτίμησε ότι αν ο κ. Τσίπρας είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του ότι η οικονομία πάει καλύτερα δεν θα είχε λόγο να διχάσει την κοινωνία. «Οι πολίτες ξέρουν ότι το αφήγημα για την οικονομία δεν ισχύει. Ο κ. Τσίπρας θα επενδύσει σε αυτόν τον διχασμό» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. θα επιμείνει να μιλάει για το μέλλον της χώρας.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να αποδείξει ποινικές ευθύνες και γι’ αυτό κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες, ενώ διερωτήθηκε «σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;».

Δεσμεύτηκε ότι αν «μαζέψουμε τη διαφθορά σε αυτό το κύκλωμα» τα χρήματα θα επιστραφούν στους πολίτες.

Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό ότι δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις, ενδιαφέρεται για σκιά. «Δεν επιτρέπω να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε μία εποχή με μεγάλα εθνικά θέματα» είπε.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κάνει διαρκείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΠΓΔΜ είπε ότι «η τοποθέτηση της Μέρκελ που αποκάλεσε Μακεδόνα Πρωθυπουργό τον Ζάεφ δεν ήταν χρήσιμη».

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας χειρίστηκε από την αρχή έως το τέλος το ζήτημα λάθος. Δεν έθεσε ως αφετηρία το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος. Ο κ. Ζάεφ λέει ξεκάθαρα ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει το Σύνταγμα. Ο κ. Τσίπρας πάει σε μία λύση σε δόσεις. Εμείς λέμε όχι γιατί δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά σχολίασε ότι κάποιοι πανηγύριζαν μετά την επίσκεψη Ερντογάν και το μόνο αποτέλεσμα ήταν να κλιμακωθεί η τουρκική προκλητικότητα.

Προειδοποίησε ότι η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους, ωστόσο, εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν έχει ουσιαστικό λόγο να ανοίξει μέτωπο με την Ε.Ε.

Είπε ότι την ίδια ώρα η εικόνα που δίνει το πολιτικό σύστημα είναι τοξικό και δεν επιτρέπει ενιαία γραμμή. «Δεν γίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση ακραίο λόγο και μετά να περιμένει ενιαίο μέτωπο. Δεν είμαστε επαρκώς σοβαροί όταν δίνουμε την εικόνα ότι στα εσωτερικά μας σπαρασσόμαστε» σημείωσε.

Κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προσέξει πού οδηγεί τη χώρα και τον κατηγόρησε ότι έχει μάθει να τρέφεται από τον διχασμό και την πόλωση. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, πέρα από τον κ. Τσίπρα και στην ηγεσία του Υπ. Εξωτερικών και του Υπ. Άμυνας» πρόσθεσε.

Επανέλαβε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την οικονομία. Τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο και προτάσεις καθώς και ανθρώπους για να το  υλοποιήσουν. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο και ότι το σχέδιο καταρτίζεται σε συνεργασία με δημοσίους υπαλλήλους που έχει δίπλα του.

Δεσμεύτηκε ότι «ο ξένος επενδυτής θα βρει ένα σταθερό πλαίσιο, απλό φορολογικό σύστημα. Αδειοδοτικό περιβάλλον που θα συρρικνώσει τον χρόνο που απαιτείται. Θα βρει μία κυβέρνηση αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα για να μπορέσει να δώσει χρηματοδότηση».

Υπογράμμισε τις δεσμεύσεις για μείωση της φορολογίας για επιχειρήσεις και το ΕΦΚΑ που θα γίνουν αμέσως, όπως είπε. «Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή» προειδοποίησε καθώς και ότι δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε εκμετάλλευση εργαζομένων μόνο και μόνο με το επιχείρημα «δεν τα βγάζω πέρα».


Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Related posts

Ομιλία την Τετάρτη 1/2 στο Περιστέρι ο Αλ. Τσίπρας

Peristeri News

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής

Peristeri News

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Peristeri News

Leave a Comment