PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες


Επίθεση στον Πρωθυπουργό ότι απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συναίνεσης καθώς επέλεξε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και μετά να ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον κατηγόρησε ότι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά. Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου» σχολίασε.

Τον κατηγόρησε ότι «δίχασε τους Έλληνες, περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να επιδιώξει ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια» και πρόσθεσε ότι έτσι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας προς αξιοποίηση.

Άσκησε κριτική και για την τακτική του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «προβαίνει σε παραχωρήσεις δίχως να έχει εξασφαλίσει μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα» και υποστήριξε ότι είναι πολύ σοβαρή παράλειψη που δεν έθεσε σαν προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. Ο κατακερματισμός της λύσης, δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος και δεν μπορεί να γίνει δεκτός.

«Οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα δεν πείθουν. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα» είπε και έστειλε μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να «ψάχνει για άλλοθι, επέλεξε να βαδίσει μόνος του».

Η Ν.Δ., είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με σθένος και αποτελεσματικότητα, ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα δεν δίνουν εγγυήσεις ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Το θέμα της ονομασίας, συνέχισε, δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την ιστορία και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων.

Επανέλαβε ότι «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς και κατέληξε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βαδίσει αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι».

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα και το κλίμα, όπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ήταν ψυχρό.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχε υποχρέωση ως εκ του θεσμικού του ρόλου.

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον εύκολο δρόμο του τυχοδιωκτισμού

Βολές κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη πως «ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού» εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε σχόλιό του μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και την επίθεση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα» σημειώνεται.

Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού: Η απουσία ήχου στα πλάνα οφείλεται σε αίτημα της πλευράς του Κυρ. Μητσοτάκη

Αίτημα του επιτελείου του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η απουσία ήχου στα πλάνα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως ενημέρωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment