PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Να μην ατονήσει ο μηχανισμός μετεγκατάστασης


Στην ανάγκη να μην ατονήσει ο υφιστάμενος μηχανισμός μετεγκατάστασης, ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν σε ευρωπαϊκές χώρες, στάθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις δραματικές συνέπειες που είχε για την Ελλάδα το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου, ενώ τόνισε ότι 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη χώρα, πολλοί σε άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη.

Επανέλαβε επίσης τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στη διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, ως ενός ύστατου μέτρου για να ανασχεθούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η συμφωνία αυτή έχει πολύπλοκα και σύνθετα στοιχεία. «Απαιτεί μεγάλη επιχειρησιακή επάρκεια από τις ελληνικές Αρχές, αλλά και σημαντική στήριξη από την Ευρώπη, προκειμένου να υλοποιηθεί», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας επεσήμανε ότι η προσέγγιση της Τουρκίας με την Ε.Ε. είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να μην γίνονται εκπτώσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment