PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Μεγάλος ηττημένος των ευρωεκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο τόσο της κυβέρνησης όσο και του υπουργείου του οποίου ηγείται.

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος χαμένος στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο τόσο της κυβέρνησης όσο και του υπουργείου του οποίου ηγείται.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό Σταθμό «Παραπολιτικά 98,1» ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές, ενώ τόνισε ότι «οι ευρωεκλογές γίνονται για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές στο επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Δεν είναι εθνικές εκλογές. Θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα, αλλά η αναγωγή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών σε επίπεδο εθνικών εκλογών είναι σε δυσαρμονία με αυτό που γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

Επίσης πρότεινε να υπάρξει, μέσω συνταγματικής κατοχύρωσης, αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από πιθανές εθνικές εκλογές.

Αναφερόμενος στο έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση υποστήριξε ότι «θέλουμε ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα γενικών διευθυντών και προϊσταμένων στο Δημόσιο. Το νομοσχέδιο σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Για το θέμα της κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ότι « το πρόγραμμα κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί ως προς το πρώτο του στάδιο. Η διαθεσιμότητα με την παρούσα μορφή ολοκληρώθηκε. Καταφέραμε και συμφωνήσαμε με την τρόικα ότι στο εξής η κινητικότητα δεν θα είναι συνδεδεμένη με απολύσεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment