• Τετάρτη, 21 Απρ, 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: «Κατεβαίνω για να κερδίσω»

Peristeri News
Peristeri News
Οκτ27/ 2015

«Κατεβαίνω για να κερδίσω, αν όμως δεν τα καταφέρω θα είμαι απλός στρατιώτης της παράταξης» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Βήμα FM.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα είναι στο β’ γύρο επισημαίνοντας ότι η αποδοχή της υποψηφιότητάς του έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του, ενώ σημείωσε ότι «οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει τραγικά έξω σε όλες τις τελευταίες εκλογές».

Επισήμανε παράλληλα τον κίνδυνο να μπει το κόμμα σε κατάσταση εσωστρέφειας και πρόσθεσε πως «δεν ειναι καλό να υπάρχουν υπονοούμενα και προσωπικές αναφορές μεταξύ των υποψηφίων».

«Εάν δώσουμε την εντύπωση ότι ξανά μπαίνουμε σε μια κατάσταση εσωστρέφειας, το τελικό αποτέλεσμα ξέρετε ποιο θα είναι; Θα έρθουν λίγοι να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές και τότε η Νέα Δημοκρατία θα βγει αδύναμη από αυτή τη διαδικασία», είπε.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος έχει προσπαθήσει να μείνει «έξω από αυτή την αντιπαράθεση που αρχίζει και αποκτά προσωπικά χαρακτηριστικά». «Καλό είναι να μιλάμε πολιτικά, καλό είναι να μιλάμε δημιουργικά και καλό είναι να μιλάμε θετικά, να παρουσιάζουμε δηλαδή τις δικές μας ιδέες και να μην επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στο να αναδεικνύουμε τις όποιες αδυναμίες του αντιπάλου. Και από εκεί και πέρα να αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν ποιος είναι ο καλύτερος», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η υποψηφιότητα οποιουδήποτε Περιφερειάρχη ένα σημαντικό θεσμικό πρόβλημα διότι δεν μπορεί να είναι βουλευτής μέχρι το 2019, κάτι που νομοτελειακά θα οδηγήσει σε μια κατάσταση διαρχίας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «δείχνει συχνά την εικόνα ότι είναι ένα ακυβέρνητο καράβι σε θύελλα που δεν έχει καμία εικόνα για την κατεύθυνση που θέλει να οδηγήσει τη χώρα». Υποστήριξε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολύ στο κούρεμα του χρέους γιατί δεν είχε καμία ουσιαστική πρόταση για το πώς η οικονομία θα αναπτυχθεί».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ελάφρυνση των υποχρεώσεων της χώρας με αντάλλαγμα μια άλλη πολιτική στα ζητήματα της μετανάστευσης. «Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ο κ. Τσίπρας πήγε ανέτοιμος σε αυτήν τη Σύνοδο Κορυφής. Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορεί η Ελλάδα να διαχειριστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε», παρατήρησε.