PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς


Η Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση, θα βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο μετριότητας και ηττοπάθειας, τόνισε κατά τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε «επιτακτικά» εκλογές ώστε η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Ζητούμε εκλογές επιτακτικά, γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα της οικονομίας, αλλά και γιατί υπονομεύει τους ίδιους τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Η ζημιά που κάνει η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία είναι τεράστια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Όχι» σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκεται να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, ωστόσο ανέφερε ότι ο καλός και εργατικός δημόσιος υπάλληλος όχι απλώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αντίθετα έχει κάθε λόγο να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις και την αξιολόγηση.

«Αγωνίστηκα να επιβάλλω την έννοια της αξιολόγησης, που πρωτίστως είναι εργαλείο επιβράβευσης των καλών δημόσιων υπαλλήλων. Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του προσωπικού και αναφέρομαι στην ανάγκη κινητικότητας», είπε συγκεκριμένα.

«Η ατζέντα νόμου και τάξης δεν είναι δεξιά, αλλά κοινή λογική»

Σε ό,τι αφορά το «άβατο των Εξαρχείων», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ατζέντα «νόμος και τάξη» δεν είναι μια δεξιά ατζέντα, αλλά μια ατζέντα κοινής λογικής.

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα επιχειρησιακής ανεπέρκειας της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ζήτημα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία «δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με τους διάφορους μπαχαλάκηδες».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment