PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα βρίσκεται σε λάθος πορεία


Ακόμη, είπε ότι το μνημόνιο έρχεται χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με δυσβάσταχτα μέτρα κυρίως για τους ασθενέστερους, ενώ πρόσθεσε πως εξυπηρετεί «μόνο έναν σκοπό, την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «ο αμοραλισμός τους ενοχλεί πλέον τους πάντες, προκαλεί αποστροφή ακόμη και σε εμβληματικά στελέχη της Αριστεράς».

«Η στενή παρέα του Μαξίμου πολιτεύεται με αλαζονεία, με αδιαφάνεια και με αφόρητο κυνισμό προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους», πρόσθεσε.

Εν όψει της κατάθεσης των συμφωνηθέντων στη Βουλή και της ψηφοφορίας για την έγκρισή τους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε: «Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια, όπως κομπάζουν μερικοί βουλευτές τους και το λένε με τοσο θράσος που προκαλεί τη χλεύη και την περιφρόνηση των πολιτών».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στηρίχθηκε σε τρία μεγάλα ψέματα:

  • στο τέλος της λιτότητας και στο σκίσιμο των μνημονίων,
  • στο εμπόριο πατριωτισμού, τη δήθεν αντίσταση στους ξένους και την τάχα ανακτηση της εθνικής κυριαρχίας
  • και στη μάχη για καταπολέμηση της διαπλοκής.

«Και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα στη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που έζησε ποτέ η χώρα», σημείωσε.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και αυτών που κυβερνούν μαζί του», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε πως «τα ψέματα αυτά τα πληρώνει και θα εξακολουθεί να τα πληρώνει η Ελλάδα και μετά το 2019». «Ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία από μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να κοστίζει σε χρόνο και χρήμα για την κοινωνία», υπογράμμισε.

«Επέβαλαν μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που ζητούσαν οι δανειστές»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εξελέγη με την υπόσχεση για παροχές 12 δισ.» και αντ’ αυτού, όπως είπε, επέβαλε μέτρα 12,5 δισ. «Η συνολική απόκλιση από τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τα 24 δισ. ευρώ» υποστήριξε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δυστυχώς προκύπτουν και νέες ουρές που δεν τις γνωρίζαμε» αναφερόμενος στην προωθούμενη αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών αλλά και στις «μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων από την πίσω πόρτα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ υποσχέθηκε το τέλος της λιτότητας «επέβαλε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που ζητούσαν οι ίδιοι οι δανειστές». «Υπερηφανεύονται για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά βούλιαξαν την οικονομία στην ύφεση», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το κλείσιμο της αξιολόγησης, «αλλά δεν λέει ότι την έκλεισε με μεγάλη καθυστέρηση και κόστος για τον ελληνικό λαό».

«Μας έλεγαν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές, ότι δε θα λάβουμε μέτρα ούτε ενός ευρώ και τελικά έφεραν μέτρα 3,6 δισ.» είπε για να συμπληρώσει ότι με το 4ο μνημόνιο επιβαρύνονται κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

«Παίρνουν μέτρα σήμερα για μετά το 2018… Και το κάνουν χωρίς να έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό (…) Λένε ότι μείωσαν τη λιτότητα και έχουν πάρει 8,5 φορές περισσότερα μέτρα από ό,τι προέβλεπε το mail Χαρδούβελη. Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας αγαπά τόσο τους φτωχούς που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι» υπογράμμισε.

«Απάτη με τα ψευτοαντίμετρα»

«Λένε ψέματα για το παρελθόν, ψέματα για το παρόν αλλά ακόμη μεγαλύτερα ψέματα για το μέλλον» συνέχισε ο πρόεδρος στη Ν.Δ. κάνοντας λόγο για «απάτη με τα ψευτοαντίμετρα», καθώς όπως παρατήρησε «η κυβέρνηση δεν λέει ότι θα εφαρμοστούν μόνο αν ξεπεραστεί το 3,5% του πλεονάσματος, δεν λέει ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει να βγάζουμε 5,5 % πλεόνασμα».

Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «να ελαφρύνει τους πολίτες από τώρα για τα βάρη που τους έβαλε» και να επιστρέχει το 0,5% του ΑΕΠ στους πολίτες μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τον φόρο κατανάλωσης στο κρασί.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ψεύδος και αυταπάτη το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά την αξιολόγηση η κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης. «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε τη βούληση για τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» υποστήριξε.

«Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα»

Αναφερόμενος στη συνέχεια σε «όσους φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν σε ρεαλιστική πολιτική δύναμη» είπε: «Σταχτοπούτες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια».

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος, με αφορμή τη συμφωνία της με τους δανειστές, η οποία -όπως είπε- οδηγεί σε ένα μνημόνιο που έρχεται να σκιάσει το μέλλον της Ελλάδας για πολλά χρόνια και με επαχθείς όρους.

«Η χώρα βρίσκεται σε λάθος πορεία, σε καταστροφικό δρόμο που ξεκίνησε πριν τις εκλογές του 2015 και καταλήγει στο 4ο μνημόνιο, δεύτερο κατά σειρά στα δύο χρόνια της κυβέρνησης», σημείωσε.

Ακόμη, είπε ότι το μνημόνιο έρχεται χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με δυσβάσταχτα μέτρα κυρίως για τους ασθενέστερους, ενώ πρόσθεσε πως εξυπηρετεί «μόνο έναν σκοπό, την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «ο αμοραλισμός τους ενοχλεί πλέον τους πάντες, προκαλεί αποστροφή ακόμη και σε εμβληματικά στελέχη της Αριστεράς».

«Η στενή παρέα του Μαξίμου πολιτεύεται με αλαζονεία, με αδιαφάνεια και με αφόρητο κυνισμό προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους», πρόσθεσε.

Εν όψει της κατάθεσης των συμφωνηθέντων στη Βουλή και της ψηφοφορίας για την έγκρισή τους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε: «Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια, όπως κομπάζουν μερικοί βουλευτές τους και το λένε με τοσο θράσος που προκαλεί τη χλεύη και την περιφρόνηση των πολιτών».

Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του κ. Τσακαλώτου που είχε πει ότι θα παραιτηθεί εάν μειωθεί το αφορολόγητο, του κ. Σπίρτζη για την πώληση του ΟΣΕ ή της κ. Κονιόρδου για τα κτήρια στο Ελληνικό σχολιάζοντας: «Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα».

Όπως ανέφερε «το ζητούμενο για τη χώρα δεν είναι να εφαρμόσει ένα σχέδιο σκληρής δημιοσιονομικής πολιτικής αλλά να περάσει σε μία νέα εποχή» κάτι «που δεν μπορεί να υλοποιήσει ο κ. Τσίπρας». Ο κ. Τσίπρας είναι πια παρελθόν όποια μετάλλαξη και να επιχειρήσει, πρόσθεσε.

Βολές περί διαπλοκής

Κατήγγειλε ακόμη ότι οι κυβερνώντες «αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διαπλεκόμενοι» ενώ οι ίδιοι «υπόσχονταν ότι θα τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή».

«Αναξιοκρατία και κομματικός στρατός στο δημόσιο, με παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, απόπειρα ελέγχου των ΜΜΕ … Ζούμε την πληρη απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας… Οι πολιτικοί τους αντίπαλοι συκοφαντούνται συστηματικά την ώρα που κυβερνητικοί ταξιδεύουν με ιδωτικά λίαρ τζετ αμφιλεγόμενων προσώπων σε εξωτικούς προορισμούς για να κάνουν τους μεσάζοντες σε αδιευκρίνιστες υποθέσεις … Και όλα αυτά ενώ χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια με χαριστικές τροπολογίες για να δημιουργηθούν νέα τζάκια» ανέφερε.

«Αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες είναι μια εικόνα απόλυτης παρακμής και αμοραλισμού. Η Ελλάδα δεν θα γίνει η Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ. Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει καθημερινά τους πολίτες του» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «φυσκά δεν μπορεί να αποτελεί πρότυπο ηγεσίας για τη χώρα μας η τέως πρόεδρος της Αργεντινής με την οποία συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας μες στην καλή χαρά».

Για τη νίκη Μακρόν και τη «διάψευση του λαϊκισμού»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στην εκλογική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, συνδέοντάς τη με την πλήρη διάψευση του λαϊκισμού στην Ελλάδα.

Όπως είπε, ο γαλλικός λαός είχε παρακολουθήσει τις κούφιες εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, τη στημένη αντιπαράθεση με την Ευρώπη και την άτακτη υποχώρηση μπροστά στο Grexit.

«Η κοινή γνώμη της Γαλλίας, ιδιαίτερα ευαίσθητη απέναντι στην Ελλάδα, είχε ένα μεγάλο προνόμιο, να ξέρει πού οδηγούν τα μεγάλα λόγια που καταλήγουν τα ψεύδη και οι κίβδηλες υποσχέσεις», συνέχισε.

Στον ίδιο τόνο υπογράμμισε ότι «η πλήρης διάψευση του λαϊκισμού στη χώρα μας συμβάλει στο να ηττηθούν κατά κράτος» ανάλογες λαϊκιστικές δυνάμεις αυτές στην Ευρώπη.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, ο λαϊκισμός υφίσταται μία στρατηγική ήττα είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή του και η επικράτηση Μακρόν στη Γαλλία σηματοδοτεί μια εποχή ρεαλισμού και ειλικρίνειας.

Ακόμη, παρατήρησε ότι «αυτό που μετράει στην πολιτική είναι η δυναμική της συγκυρίας και το θάρρος των πρωταγωνιστών να τολμήσουν να ηγηθούν χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις»

Για αυτό, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. επεσήμανε: «Να γίνουμε εμείς οι φορείς της ανανέωσης που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

«Ο νέος πρόεδρος δεν έχασε καμία ευκαιρία να αποδομήσει τον λαϊκισμό των αντιπάλων του χωρίς να καταφύγει σε ψεύτικες υποσχέσεις», συμπλήρωσε, αναφερόμενος εκ νέου στον Μακρόν.

«Καθήκον της Ν.Δ. να προετοιμάσει την επόμενη μέρα»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι «αργά ή γρήγορα θα έρθει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα, ενώ ανέπτυξε για μία ακόμη φορά το σχέδιο του κόμματός του για λιγότερους φόρους ώστε να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, για στοχευμένη μείωση των δαπανών αλλά και για προσέλκυση επενδύσεων. «Χωρίς αυτά όσα μνημόνια και να έρθουν η χώρα θα σέρνεται» προειδοποίησε.

Υπογράμμισε τέλος ότι καθήκον της Ν.Δ. είναι «να προετοιμάσει την επόμενη μέρα». «Αποστολή μας είναι να γίνουμε η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την παρακμή και θα ξαναφέρει την αισιοδοξία» τόνισε καταλήγοντας: «Η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της».

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment