PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι πολιτικοί αμοραλιστές


Επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Με αιχμή το ζήτημα του εκλογικού νόμου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υστεροβουλία και μεθόδευση, μιλώντας για πολιτικούς αμοραλιστές, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία και διεμήνυσε ότι θα ακυρωθεί από αντίστοιχη πλειοψηφία της επόμενης Βουλής.

Παράλληλα, ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Ξεκινώντας την ομιλία του, εκτίμησε ότι μέρα με τη μέρα ο πολιτικός χάρτης της χώρας αλλάζει και το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ είναι πολύ ισχυρό.

Ασκούμε σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και αποκρούουμε τον ανέξοδο λαϊκισμό και την παροχολογία, επισήμανε και πρόσθεσε: «Είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο δημιουργικό ρεύμα υπέρ των θετικών αλλαγών, υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

Επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για ιδεοληψία και ανικανότητα.

Έκανε ειδικότερα λόγο για υποκριτικό και διπλό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. «Τώρα αρχίζουμε να πληρώνουμε την περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα- Βαρουφάκη, αλλά και του Τσακαλώτου» σημείωσε.

Εκτίμησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, επικαλούμενος τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για ύφεση έως 1%. «Δεν χρειάζεται βέβαια κανένας ΙΟΒΕ. Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του δεν κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες, οι οποίοι τούς γύρισαν την πλάτη» συνέχισε.

«Ποτέ μια κυβέρνηση δεν απώλεσε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, αλλά ποτέ και η χώρα δεν είχε μια κυβέρνηση που έκανε το ψέμα και την ιδεοληψία σε κυβερνητική πολιτική» υπογράμμισε.

«Και τώρα αντιμέτωποι με την καταστροφή που προκάλεσαν, έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς. Δεν θα τους περάσει. Γιατί ο λαϊκισμός ηττάται πάντα όταν βρεθεί στην εξουσία» συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό είναι και το νόημα της αιφνίδιας κατάθεσης του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Έκανε λόγο για υστεροβουλία της κυβέρνησης και απευθύνθηκε σε όλους τους βουλευτές: «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τις μεθοδεύσεις και τακτικισμούς της κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές… δεν έχουν κανέναν φραγμό… κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα».

Η απλή αναλογική όπως την προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει στην απλή λογική, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που απαιτούν οι πολίτες δεν είναι μια προοπτική ακυβερνησίας, είναι μια ισχυρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Η δόλια απλή αναλογική όπως την προτείνει ο Τσίπρας αποτελεί βόμβα στα θεμέλια αυτή της προοπτικής, πρόσθεσε.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία και διεμήνυσε ότι θα ακυρωθεί από αντίστοιχη πλειοψηφία της επόμενης Βουλής.

Μεθόδευση για τον πλήρη έλεγχο των μέσων ενημέρωσης καταλόγισε στην κυβέρνηση με αφορμή και τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, τον οποίο χαρακτήρισε παρωδία, επισημαίνοντας ότι είναι στον αέρα καθώς υπάρχουν- όπως είπε- θεμελιώδη ζητήματα συνταγματικότητας που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας, διεμήνυσε ότι η εξεταστική επιτροπή που ζητεί η ΝΔ για το τρίτο μνημόνιο θα γίνει. «Για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, με κάθε λεπτομέρεια». «Αν η πρότασή μας για εξεταστική δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία τώρα, θα την συγκεντρώσει στην αμέσως επόμενη Βουλή» πρόσθεσε.

Χρεώνοντας στην κυβέρνηση καθεστωτικά χαρακτηριστικά, ζήτησε «να τελειώνουμε με αυτήν την κυβέρνηση» και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές.

«Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς» συνέχισε.

Καταλήγοντας, ζήτησε σκληρή δουλειά αλλά και αίσθηση του μέτρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment