PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Εικόνες αναρχίας στη Μυτιλήνη πιστοποιούν την ανικανότητα της κυβέρνησης



Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο, πιστοποιούν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό ζήτημα» δήλωσε και την κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων δεν έγινε, οι δομές φιλοξενίας λειτουργούν άναρχα, η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι επαναπροωθήσεις προς την  Τουρκία, κανένα συγκροτημένο σχέδιο για κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια δεν υπάρχει, ευρωπαϊκά κονδύλια λιμνάζουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., το ελληνικό κράτος είναι απόν και η απουσία του και η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, δυστυχώς, εντείνει τις ξενοφοβικές και ακραίες τάσεις.

Επισήμανε πάντως ότι πρόκειται για τάσεις που παραμένουν απόλυτα μειοψηφικές «σε μία κοινωνία που δέχτηκε τους πρόσφυγες με καλοσύνη και κατανόηση για τον πόνο τους, αλλά που έχει απαίτηση από το Κράτος να μπορεί στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι, όχι μόνο των προσφύγων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

«Όσο ακόμη παραμένει αυτή η Κυβέρνηση, οφείλει να εφαρμόσει αμέσως το Εθνικό Σχέδιο για το προσφυγικό με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ένα σχέδιο που διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή στους πρόσφυγες, τις διαδικασίες επαναπροώθησης στους παράτυπους μετανάστες, αλλά και την υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment