PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα υποσχεθούμε περισσότερα από όσα μπορούμε να δώσουμε


Κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την αντιμετώπιση του λαϊκισμού, είτε προέρχεται από την αριστερά είτε από τη δεξιά και τόνισε πως το κόμμα του δεν θα υποσχεθεί περισσότερα από αυτά που μπορεί να δώσει.

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με θέμα: «Το Μέλλον της Δημοκρατίας» ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη ενός νέου μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ώστε να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί.

Τόνισε ακόμη πως πιστεύει στη μείωση της φορολογίας και των κρατικών δαπανών για να έρθει η ανάπτυξη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε στηριζόμενος σε ένα μεγάλο ψέμα»

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε στηριζόμενος σε ένα μεγάλο ψέμα. Αναπόφευκτα, όπως ανέφερε, η χώρα συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. «Υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε ένα τρίτο Μνημόνιο. Η οικονομία παραμένει σε ύφεση. Η Ελλάδα παραμένει, έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, εντός προγραμμάτων διάσωσης» σημείωσε και τόνισε πως το 90% του πληθυσμού πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται στην λάθος κατεύθυνση.

«Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τον λαϊκισμό»

Σε ό,τι αφορά την πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως «πρώτη μας προτεραιότητα να δείξουμε στον κόσμο ότι αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος, να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του, να πείσουμε ότι αλλάζουμε, με νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, νέες πολιτικές».

«Δεύτερη απόφαση που πήραμε είναι να διαχωρίσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας από το λαϊκισμό, λέγοντας την αλήθεια. Πήραμε το ρίσκο να προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια “κουλτούρα ελπίδας”, λέγοντας στον κόσμο μόνο την αλήθεια. Ο λαϊκισμός είναι αποτελεσματικός στην αντιπολίτευση και αναποτελεσματικός στη διακυβέρνηση».

«Πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας και των κρατικών δαπανών»

Μιλώντας για οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι πιστεύει στη μείωση της φορολογίας και των κρατικών δαπανών για να έρθει η ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Οφείλουμε να σταματήσουμε άμεσα το brain drain. Η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτά πρέπει να αναδείξουμε. Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται πολιτική αλλαγή. Η δέσμευση για ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα είναι αναγκαία για τη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κερδίσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να προσελκύσει επενδύσεις, ενώ δεν πιστεύει ούτε στην ουσία των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα».

«Τόσο υψηλά πλεονάσματα υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις»

Σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί ανέφερε και πάλι πως είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψει η οικονομία με πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για την επόμενη δεκαετία. «Τόσο υψηλά πλεονάσματα μπορεί να υπονομεύουν τις μεταρρυθμίσεις. Τα πρωτογενή πλεονάσματα συνδέονται άμεσα και με το θέμα του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους».

«Ο λαϊκισμός θα νικηθεί»

Επισημαίνοντας το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο λαϊκισμός θα νικηθεί διότι δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

«Δεν θα υποσχεθούμε περισσότερα από όσα μπορούμε να δώσουμε. Η Ελλάδα θα ορθοποδήσει. Το πιστεύω ειλικρινά» κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment