• Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά εκλογές

Peristeri News
Ιούνιος30/ 2016

Για «κυβέρνηση αλαλούμ που κάθε μέρα αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέρριψε προσωπικά ευθύνες στον πρωθυπουργό για την εμπλοκή καλώντας ουσιαστικά τον υπουργό να παραιτηθεί «ο Αλ. Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος. Αν ο Θ. Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως έπρεπε να τον είχε παραιτήσει. Αλλά φαίνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας τον καλύπτει. Ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του».

«Δήθεν ιδεολόγοι που από τη μία πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος και από την άλλη κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν μερικές μέρες υπουργοί ακόμη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για τον υπουργό Ναυτιλίας και πρόσθεσε ότι «κατέθεσε κείμενο που άλλαζε τη συμφωνία που είχε υπογράψει. Ξεπεράσατε κάθε όριο υποκρισίας και αναξιοπιστίας».

«Θέτετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα. Και όλα αυτά τα κάνετε για να κάνετε το χατίρι μίας δράκας συνδικαλιστών», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυριζόμενος ότι «ο Αλ. Τσίπρας είναι η επιτομή της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας».

«Με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε την συμφωνία, την ακυρώσατε πολιτικά. Τι θα σκεφτεί ένας επενδυτής; Υπονομεύσατε τις επενδύσεις, με τον απίστευτο ερασιτεχνισμό σας διώχνετε επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «ο πραγματικός λόγος για το κατεπείγον ήταν πως σκοπός σας ήταν να υπαναχωρήσετε από την σύμβαση».