PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές


Μήνυμα προς την Τουρκία, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο αλλά χωρίς εκβιασμούς, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας Γιανγκ Γιεχί.

Πετώντας το μπαλάκι στον Τούρκο πρόεδρο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «από τις πολλές, υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν θα συγκρατήσω μόνο μια, αυτή για τον διάλογο, και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις».

«Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα επιδώσει στον Αντόνιο Γκουτέρες επιστολή του όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας, όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment