PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Απροκάλυπτος ταξικός διχασμός από την κυβέρνηση


Η διαμαρτυρία θα ξεπεράσει τα όρια των κομμάτων και θα γίνει πλειοψηφικό ρεύμα, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εγκαθίδρυση ιδιότυπου κοινοβουλευτικού αυταρχισμού», ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές θα έρθουν νωρίτερα απ’ ό,τι υπολογίζει η κυβέρνηση.

«Οι πολίτες έχουν κουραστεί και ασφαλώς θέλουν και σταθερότητα και προοπτικές. Γνωρίζουν, όμως, ότι αυτά δεν μπορείτε πια να τα εξασφαλίσετε εσείς, κύριοι και κυρίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Νιώθουν ταυτόχρονα και απογοητευμένοι, αλλά και εξαπατημένοι και γι’ αυτό αγανακτούν μαζί σας. Να μάθετε, λοιπόν, να μην ενοχλείστε, όταν αυτοί οι πολίτες κάνουν συγκεντρώσεις και πορείες και όταν διαμαρτύρονται κόσμια και στα πλαίσια του νόμου και αναζητούν άλλες λύσεις και διεξόδους», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «δικαίωμα στις διαδηλώσεις, όσο αυτές γίνονται στο πλαίσιο του νόμου, δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες».

«Όσο συνεχίζετε αυτή την αδιέξοδη πολιτική της υπερφορολόγησης, η οποία οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και οδηγεί σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις και σε απόγνωση τη μεσαία τάξη, τόσο θα διογκώνεται η διαμαρτυρία απέναντι στην κυβέρνησή σας. Και αυτή η διαμαρτυρία θα ξεπερνά τα όρια των κομμάτων και θα μετατρέπεται σε ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ και ρώτησε: «Γιατί τέτοιος πανικός για μια συγκέντρωση πολιτών; Γιατί τόση χυδαία απαξίωση; Γιατί τόσος απροκάλυπτος ταξικός διχασμός; Και πόσο υποκριτικό είναι, εν τέλει, όλοι αυτοί οι οποίοι έχτισαν καριέρες πάνω σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σήμερα να αγανακτούν γιατί πολίτες χωρίς καμία υποκίνηση και καμία στήριξη εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση;».

«Έφθασε μόνο η αναγγελία μιας συγκέντρωσης για να βγάλετε στην επιφάνεια το πραγματικό αυταρχικό σας πρόσωπο», είπε ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «σας είχαμε προειδοποιήσει τις εποχές της μεγάλης έντασης, το 2011 και το 2012, ότι θα έρθει η ώρα να θερίσετε τις θύελλες των ανέμων που σπείρατε». «Η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές. Κινδυνεύει, όμως, απ’ όσους συστηματικά εκμεταλλεύθηκαν τον θυμό των πολιτών για να προωθήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα», υποστήριξε και είπε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια των συγκεντρωμένων μετά την ανακοίνωση των αναρχικών για αντισυγκέντρωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από όλους «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία» και σημείωσε πως «όσο θα υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ειρηνικά, άλλο τόσο θα καταδικάζουμε απερίφραστα φαινόμενα βίας, προπηλακισμών και χειροδικίας απ’ όπου κι αν αυτά προέρχονται». «Όσο κι αν προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πιο ανίκανος και ακατάλληλος υπουργός Υγείας που πέρασε ποτέ από αυτά τα έδρανα, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να πούμε «καλά του έκαναν»», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στη δημοκρατία τα προβλήματα να λύνονται με γιαούρτια και με κλωτσιές. Και χρέος των κομμάτων εξουσίας είναι η δημιουργική εκτόνωση της οργής και όχι η συστηματική τροφοδότησή της, όπως εσείς κάνατε όλα τα χρόνια που ήσασταν στην αντιπολίτευση. Και ευτυχώς, οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς κοινωνικής αποσυμπίεσης της λαϊκής δυσαρέσκειας».

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, χρεώνοντάς της εκ νέου αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, λέγοντας ότι τον καθιστά προσωπικά υπεύθυνο.

Ειδικότερα ανέφερε ότι έχουν περάσει:

  • 34 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μέσα σε 17 μήνες, σε ετήσια βάση τριπλάσιες απ’ όσες είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
  • 110 εκπρόθεσμες υπουργικές τροπολογίες.
  • από τις 46 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, έχουν συζητηθεί τρεις.
  • δεν έχει συζητηθεί το αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις κλειστές τράπεζες, για τα capital controls, για το τρίτο μνημόνιο.

«Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες είναι προσβολή για τη Βουλή, είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες, είναι ντροπή για την κυβέρνηση και τη δημοκρατία», είπε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής τον κατέστησε «προσωπικά υπεύθυνο για όλα αυτά».

«Δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία. Τι δημοκρατία είναι τότε;», τον διέκοψε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος. «Με τη συμπεριφορά σας αποδεικνύετε ακριβώς αυτά τα οποία λέω. Σας παρακαλώ, δεν δέχομαι καμία διακοπή», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξάλλου, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από ό,τι λογαριάζετε και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment