PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κύπρος: Υπέρ της λύσης δύο κρατών ο Ερντογάν


Στην Κύπρο βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο της Τύμπου, στα κατεχόμενα, στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής» της ΤΔΒΚ, η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ομιλία του στη «Βουλή», προβλέπεται να παρακαθίσει σε σύντομη σύσκεψη στο «Προεδρικό» και ακολούθως, το απόγευμα, να μεταβεί στο Μπουγιούκ Χαν όπου θα έχει συνάντηση με νέους, όπως είχε πράξει προ ημερών και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας-ψευδοκράτους. Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη θα παρευρεθούν σε τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα Κατεχόμενα.

«Είμαστε υπέρ της λύσης δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών. Γιατί εμείς περάσαμε 40 – 50 χρόνια με τα λόγια τους και δεν μπορέσαμε να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πλέον αυτή η εποχή τέλειωσε, έκλεισε. Από δω και πέρα λύση δύο κυρίαρχων, ίσων κρατών. Το αφήγημα περί μειονότητας δεν το αποδεχόμαστε. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», δήλωσε νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης – λίγο πριν αναχωρήσει για τα κατεχόμενα – ο κ. Ερντογάν ρωτήθηκε και για τα «καλά νέα» που θ’ ανακοινώσει και παρότρυνε τους δημοσιογράφους να περιμένουν την ομιλία του στη «βουλή» «γιατί αν το πω εδώ, η ομιλία μου θα πάει χαμένη».

Εν αναμονή των ανακοινώσεων η Αθήνα

Η Αθήνα, σε ανοικτή γραμμή με τη Λευκωσία, αναμένει τις οριστικές ανακοινώσεις του Τούρκου προέδρου προκειμένου να προχωρήσει σε κατάλληλη αντίδραση εφόσον υπάρξουν αναφορές που βρίσκονται σε αντιδιαστολή με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σημειώνεται πως ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη από σήμερα, στην Κύπρο, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στο νησί και ο Υπουργός Εξωτερικών, μετά την επίσκεψη του στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment