PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κύπρος-κατεχόμενα: Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί στο δεύτερο γύρο


Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στις «εκλογές» στα κατεχόμενα για την ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων και με συμμετοχή που έφτασε το 58,21%, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20%, ενώ οι υπόλοιποι 5 μικρότεροι υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.

Συνολικά ψήφισαν 110.779, ενώ 5.027 ήταν οι άκυρες ψήφοι.

Η ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, καθώς δεν προκύπτει νικητής από τον α’ γύρο των «εκλογών».

Δέχτηκε απειλές

Σύμφωνα με την Ahval, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις “εκλογές”».

Άμεση ήταν η αντίδραση της λεγόμενης τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του Ακιντζί είναι εκτός πραγματικότητας.

Για την τελική εκλογή ηγέτη απαιτείται απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση που μεταξύ των υποψηφίων «προέδρων» δεν υπάρχει κάποιος που θα συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο, τότε θα υπάρξει β’ γύρος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment