PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κύπρος: Ακόμη δύο νεκροί και 16 νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό


Ακόμη δύο νεκρούς μετράει η Κύπρος από τον κορωνοϊό, καθώς και 16 νέα κρούσματα, όπως ανακοινώθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο κυπριακό υπουργείο Υγείας.

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Κύπρο, ενώ συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 162, περιλαμβανομένων και των τεσσάρων που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Ο δρ Μάριος Λοΐζου, επιστημονικός διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ ανέφερε ότι «δυστυχώς σήμερα στη μάχη με την πανδημία χάσαμε ακόμα δύο συνανθρώπους μας που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Γ. Νοσοκομείου Λεμεσού». Πρόκειται, είπε, «για γυναίκα 76 ετών Κύπρια υπήκοο με υποκείμενα νοσήματα και άνδρα 47 ετών, Ελλαδίτη υπήκοο χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες από το ιστορικό».

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, οι θάνατοι από την νόσο COVID-19 στην Κύπρο έγιναν 5, τέσσερις άντρες και μία γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 63, πρόσθεσε.

Επίσης, συνέχισε, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 15:00 στο ΓΝ Αμμοχώστου, νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 18 άτομα σε θάλαμο και 2 στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Στα ΓΝ Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού νοσηλεύονται τρία άτομα, ένα άτομο σε κάθε νοσοκομείο.

Επτά άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ένα στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού και 6 στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας. «Η κατάσταση των ασθενών αυτών είναι κρίσιμη αλλά μέχρι στιγμής σταθερή», ενημέρωσε. Επίσης, ανέφερε, ένα άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Λεμεσού χωρίς να είναι διασωληνωμένο.

Ο κ. Λοΐζου σημείωσε ότι «με την αύξηση των σοβαρών περιστατικών περνά στην πρώτη γραμμή η ανάγκη παροχής της καλύτερης δυνατής θεραπείας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment