PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους λόγω της απεργίας



Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα στους δρόμους της Αθήνας, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και σε πολλά σημεία να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Στον Κηφισό έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στην άνοδο, από το Αιγάλεω μέχρι τη Ν. Φιλαδέλφεια, ενώ στην κάθοδο υπάρχει μποτιλιάρισμα στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στην έξοδο της Αττικούς Οδού.

Μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Μεσογείων, ενώ στο κόκκινο βρίσκονται πολλοί δρόμοι στο κέντρο.

Συγκεκριμένα,

Στην κάθοδο της Μεσογείων από την Αγία Παρασκευή προς το τρίγωνο Φειδιππίδου
Στην Βουλιαγμένης προς την Αθήνα, κατά μήκος της Δάφνης και μέχρι την Αρδηττού
Στην άνοδο της Συγγρού, από το ύψος τους άλσους Νέας Σμύρνης
Στην ανηφόρα της Κατεχάκη προς τον Καρέα
Στην παραλιακή προς τον Πειραιά, στο ύψος του Αλίμου, του Μοσχάτου και Ν. Φαλήρου

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το τοπίο αναφορικά με τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν ήταν ξεκάθαρο έως το βράδυ της Τετάρτης, καθώς ορισμένες από τις απεργίες που έχουν προκηρυχθεί κρίθηκαν παράνομες από τις δικαστικές αρχές. Η τελική απόφαση των δικαστηρίων, σε κάποιες περιπτώσεις, αναμένεται το πρωί της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα τελευταία δεδομένα, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό δεν θα λειτουργήσουν καθόλου. Το ίδιο ισχύει και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά (ΗΣΑΠ).

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν τελικά κανονικά. Αρχικά είχαν ανακοινώσει στάσεις εργασίας, οι οποίες όμως κρίθηκαν από δικαστήριο παράνομες. Παρ’ όλα αυτά, το συνδικάτο εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ ενημέρωσε ότι «η 24ωρη απεργία του Ε.Κ.Α για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Στα τρόλεϊ, η αντίστοιχη υπόθεση εκδικάζεται την Πέμπτη, άρα το πρωί η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα θα ξεκινήσει χωρίς τρόλεϊ. Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει στάση εργασίας και είναι προγραμματισμένο να κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00.

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Σωματείο «ως μέλη του Ε.Κ.Α και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, αποφασίσαμε την συμμετοχή μας, με στάση εργασίας από τις 13:30 έως την λήξη της βάρδιας, στην Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροσβεστική: 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Peristeri News

Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό

Peristeri News

Leave a Comment