PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κροατία: Διαδηλώσεις υπέρ και κατά των αμβλώσεων


Περίπου επτά χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Κροάτη πρωθυπουργού, διαδήλωσαν το Σάββατο στο Ζάγκρεμπ εναντίον των αμβλώσεων, ενώ εκατοντάδες άλλοι πραγματοποίησαν αντιδιαδήλωση που οργανώθηκε από ενώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες φοβούνται ότι η συντηρητική κυβέρνηση θα καταργήσει αυτό το δικαίωμα.

Η πρώτη «πορεία για τη ζωή», με στόχο «να υπενθυμίσει την απαράγραπτη αξιοπρέπεια της ζωής, από τη σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο», οργανώθηκε από συντηρητικές και καθολικές ενώσεις.

«Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να υποστηρίξει αυτή την Πορεία για τη ζωή», δήλωσε η σύζυγος του πρωθυπουργού Τίχομιρ Ορέσκοβιτς, Σάνια, σύμφωνα με το περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο N1.

Μια αντιδιαδήλωση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εθελούσια διακοπή της κύησης συγκέντρωσε περίπου 300 ανθρώπους με κεντρικό σύνθημα την υπεράσπιση του δικαιώματος στην επιλογή.

Η νομοθεσία που υφίσταται από το 1978, όταν η Κροατία αποτελούσε τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, επιτρέπει την άμβλωση σε εγκύους μέχρι δέκα εβδομάδων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment