PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κρήτη: Νεκρός και αγνοούμενοι από καταρρακτώδεις βροχές


Τραγικές εξελίξεις από την κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί την Κρήτη, καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στην Αγία Πελαγία, ενώ τρεις ακόμη αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

Επίσης τρεις άνθρωποι αγνοούνται στην Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά με την Πυροσβεστική να έχει τεθεί σε κινητοποίηση και να τους αναζητά. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τρία άτομα τα οποία ενδέχεται να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε από άνδρες του Λιμενικού και του πυροβεστικού σώματος, στην περιοχή της Λυγαριάς, την οποία είχε παρασύσει χείμαρρος.

Πλημμυρικά φαινόμενα στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς του Δήμου Μαλεβιζιου, έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού, από το πρωί του Σαββάτου, που εκδηλώνεται και στο Ηράκλειο με καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις.

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί και στο Ηράκλειο, με την ένταση της βροχής να μειώνει την ορατότητα των οδηγών.

Στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου , στην λεωφόρο Ικάρου, στον Γιόφυρο, στην Αλικαρνασσό, στην Κνωσού, στη ΒΙΠΕΗ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρο με δεκάδες αυτοκίνητα να βρίσκονται ακινητοποιημένα και αρκετούς οδηγούς να τα παρατούν στη μέση αναζητώντας βοήθεια.

Πολλά προβλήματα καταγράφονται στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, της Αχλάδας και του Φόδελε, όπου σημειώνονται κατολισθήσεις.

Οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, καταστήματα και σπίτια να έχουν πλημμυρίσει ενώ στο Σταυρό Ακρωτηρίου στα Χανιά υπήρξε και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού στην κυριολεξία πλημμύρισαν δρόμοι σε πολλά σημεία της περιοχής.

Σοβαρή είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Λυγαριάς, στο Παλαιόκαστρο και στην Αμμουδάρα και το Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου. Αγανακτισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια με πολλά υπόγεια να έχουν πλημμυρίσει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment