PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κρεμλίνο: «Η Gazprom παρέχει στην ΕΕ όσο περισσότερο αέριο είναι δυνατό»


Η ρωσική Gazprom παρέχει στην Ευρώπη όσο περισσότερο αέριο είναι δυνατό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και πρόσθεσε πως τεχνικά θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό του αγωγού που οφείλονται στις κυρώσεις εμποδίζουν την Gazprom να εξάγει περισσότερο.

Η Ρωσία παρέδωσε λιγότερο αέριο στην Ευρώπη σήμερα σε μια περαιτέρω κλιμάκωση μιας ενεργειακής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Μόσχα και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα καταστήσει δυσκολότερο, και πιο ακριβό, το γέμισμα των δεξαμενών της Ένωσης ενόψει του χειμώνα.

Η μείωση των παραδόσεων, στην οποία είχε αναφερθεί η Gazprom νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημαίνει πως η ικανότητα του αγωγού Nord Stream 1 –της κυριότερης διαδρομής διανομής ρωσικού αερίου στην Ευρώπη– έχει πέσει στο ένα πέμπτο της δυναμικότητάς του, καθώς η Ρωσία είπε πως άλλη μια τουρμπίνα αερίου χρειάζεται επισκευή.

“Η Gazprom παρέχει [αέριο] όσο περισσότερο χρειάζεται και είναι δυνατό. Γνωρίζουμε πως οι τεχνικές δυνατότητες εφοδιασμού έχουν μειωθεί τώρα”, είπε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε πως οι ευρωπαϊκές κυρώσεις εμποδίζουν την επισκευή εγκαίρως του εξοπλισμού του Nord Stream 1.

Ο Πεσκόφ είπε πως η Gazprom θα μπορέσει να αυξήσει τις προμήθειες όταν τελειώσει η συντήρηση. “Η Gazprom ήταν και παραμένει ένας αξιόπιστος εγγυητής όλων των υποχρεώσεών της αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί προμήθειες αν ξένος εξοπλισμός δεν μπορεί να συντηρηθεί λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων”, είπε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment