PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κράτος επιτελικό και ευέλικτο


Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του προς τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, κατά την έναρξη της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών.

Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στην μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επικαλούμενος τα τεκταινόμενα στην Ιρλανδία, ο πρωθυπουργός είπε ότι “οι αγορές δεν θέλουν να δώσουν ανάσα, ακόμα και όταν τα κράτη παίρνουν τα σωστά μέτρα” και τόνισε ότι “είχαμε δίκιο όταν επιμέναμε για την δημιουργία μηχανισμού και στη συνέχεια για την δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού”.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο κράτος, ο πρωθυπουργός ανέφερε επιγραμματικά την απογραφή του δημοσίου τομέα, την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων στις προσλήψεις και την δημοσιοποίηση των αποφάσεων της διοίκησης στο διαδίκτυο, ενώ ως μεγαλύτερη τομή χαρακτήρισε τον “Καλλικράτη”, που, όπως τόνισε, εκπροσωπεί την “ηθική επαναθεμελίωση του κράτους”.

Ο πρωθυπουργός είπε στη συνέχεια ότι ο “Καλλικράτης” συνιστά ευκαιρία και για την αναζωογόνηση του πολιτικού συστήματος και χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση ως απαραίτητο θεμέλιο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Εξάλλου, τα θέματα της ανάπτυξης απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό το Γιώργο Παπανδρέου, με τα κυριότερα από αυτά να επικεντρώνονται στον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΣΠΑ, το χειρισμό και την αξιοποίηση της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου, καθώς και την προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο τις επενδύσεις.

Αύριο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ασχοληθεί με τα θέματα της ανάπτυξης, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κάνει αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment