PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κρανίου τόπος τα Γεράνεια Όρη


Σε ύφεση βρίσκεται μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα η οποία ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας την περασμένη Τετάρτη και έχει κάψει πάνω από 50.000 στρέμματα στα Γεράνεια όρη.

Συγκεκριμένα η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη το πρωί του Σαββάτου καθώς δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν να σβήσουν τις διάσπαρτες εστίες με την συνδρομή και των εναέριων μέσων με σκοπό να οριοθετηθεί η φωτιά μέσα στην ημέρα.

Όπως αναφέρει και ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πυρκαγιά παρουσιάζει «εικόνα ύφεσης», ενώ υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της».

Πότε αναμένεται να οριοθετηθεί η φωτιά

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι ότι, πιθανόν, έως αύριο πρόκειται να έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας.

«Σύμμαχος» των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», ενώ από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment