PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κόβουν το ρεύμα σε απλήρωτους λογαριασμούς


Μετά από μία σύντομη περίοδος χάριτος λόγω Πάσχα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους, με σκοπό να κόψουν το ρεύμα σε εκατοντάδες νοικοκυριά, ακόμη και σε ευάλωτα, που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 περίπου εντολές, έχουμε εκτελέσει 6 με 6.500 χιλιάδες και συνεχίζουμε να εκτελούμε τις υπόλοιπες».

Ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN, έκανε γνωστό πως κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια έχουμε 1.000 με 1.100 αποκοπές σε καθημερινή βάση. «Μόνο στην Αττική κόβεται το ρεύμα σε 500 σπίτια την ημέρα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται η διακοπή ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι: «αυτό γίνεται αν έχεις απλήρωτο τον πρώτο λογαριασμό και τον δεύτερο» ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν σωστό οι πάροχοι να στέλνουν κι ένα sms ότι το επόμενο διάστημα ή την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες μέρες θα γίνει διακοπή ρεύματος αν δεν τακτοποιηθεί το θέμα ή δεν κάνετε έναν διακανονισμό. Εμείς δεν γνωρίζουμε τι χρήματα χρωστάει και ποια είναι η κατάσταση κάθε καταναλωτή, είμαστε υποχρεωμένοι όμως μετά από τις εντολές που έρχονται από τους παρόχους να κάνουμε τη διαδικασία της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι «δεν γνωρίζουμε αν κάποιο νοικοκυριό είναι ευάλωτο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι οι εντολές που παίρνουμε από τους παρόχους».

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 1.000 πολίτες την εβδομάδα φέρονται να καταφεύγουν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διαμαρτυρόμενοι για τις ρήτρες αναπροσαρμογής.

Ο δικηγόρος του ΙΝ.ΚΑ., Αλ. Αλεξόπουλος, της οργάνωσης καταναλωτών που έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μαζική αγωγή στην οποία μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.000 πολίτες, έχει κάνει λόγο για ληστρική ρήτρα.

Διακανονισμοί

Να σημειωθεί ότι οι ιδιώτες πάροχοι κάνουν διακανονισμούς από τρεις έως πέντε μηνιαίες δόσεις, ενώ η ΔΕΗ εφαρμόζει το πρόγραμμα ρύθμισης μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, ωστόσο πρώτα δίνεται προκαταβολή.

Συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ, ο διακανονισμός γίνεται σε οκτώ δόσεις για οφειλές από 500 έως 1.000 ευρώ, ενώ για οφειλές ποσών πάνω από 3.000 ευρώ γίνεται έως 18 ή 24 δόσεις.

Μαζικές αγωγές

Τέλος ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, αναφέρθηκε στο μπαράζ αγωγών από τους δικηγορικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στιγμές τρόμου για 16χρονη στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Leave a Comment