PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κούβα-Κορωνοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών από 2 έως 18 ετώνΟι υγειονομικές αρχές της Κούβας αρχίζουν αύριο Παρασκευή να εμβολιάζουν παιδιά και έφηβους από δύο ως 18 ετών με τα εμβόλια Abdala και Soberana, κάτι που η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει αναγκαία προϋπόθεση προτού ανοίξουν ξανά τα σχολεία, ανακοίνωσε η προεδρία χθες Τετάρτη.

Η παιδιατρική εκστρατεία εμβολιασμού αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Αβάνας για να επιταχύνει την ανοσοποίηση έναντι της COVID-19, που έχει καθυστερήσει: ενώ η Αβάνα είχε θέσει στόχο να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού στα τέλη Αυγούστου, το ποσοστό αυτό δεν ξεπέρασε το 33,8%, κάτι που την ώθησε να αξιοποιήσει το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm, πέραν αυτών που έχουν αναπτυχθεί από επιστήμονες της νήσου, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο νέος στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί «το 92,6%» των 11,2 εκατ. κατοίκων τον Νοέμβριο, διαβεβαίωσε η προεδρία μέσω του ιστοτόπου της.

Οι έφηβοι θα αρχίσουν να εμβολιάζονται αύριο, κατόπιν, από τη 15η Σεπτεμβρίου, τα παιδιά 2 ως 11 ετών, στο πλαίσιο εκστρατείας που θα είναι «εντατική, με πολλούς ανθρώπους να εμβολιάζονται σε μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε η Ιλεάνα Μοράλες, η διευθύντρια του τμήματος Επιστήμης και Καινοτομίας στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Η Κούβα διεξάγει κλινικές δοκιμές σε παιδιά με τα εμβόλια Αμπντάλα και Σομπεράνα, που αξιοποιούνται ήδη στον ενήλικο πληθυσμό, όμως κανένα από τα δύο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη άδεια επείγουσας χρήσης για τους ανήλικους.

Πάντως, «η εκστρατεία εμβολιασμού αυτή έχει εγκριθεί» από το κέντρο ελέγχου φαρμάκων του κράτους (CECMED), τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, τόνισε η προεδρία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν προτού να έχουν εμβολιαστεί όλα τα παιδιά στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι θα ξεκινήσουν να παραδίδονται μαθήματα από την επόμενη Δευτέρα μεν, αλλά εξ αποστάσεως.

Η Κούβα, η οποία –συγκριτικά– διατηρούσε υπό έλεγχο την πανδημία στην επικράτειά της, καταγράφει από τον Ιούλιο πολύ ανησυχητικούς αριθμούς κρουσμάτων, καθώς η άφιξη της παραλλαγής Δέλτα έθεσε υπό μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας της, καμάρι και κοινωνικό πυλώνα του νησιού.

Ως αυτό το στάδιο το κράτος των 11,2 εκατ. κατοίκους έχει καταγράψει 5.377 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 659.464 κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Ως τις αρχές του Αυγούστου, 95.100 ανήλικοι μολύνθηκαν και επτά πέθαναν.

Σε αρκετές άλλες χώρες του κόσμου, ο εμβολιασμός γίνεται από τα 12 έτη και πάνω, ωστόσο βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές δοκιμές εμβολίων για την COVID-19 σε μικρότερα παιδιά.

Στην Κίνα, η φαρμακευτική εταιρεία Sinovac ανακοίνωσε πως προετοιμάζει εμβόλιο για παιδιά ηλικίας τριών ετών, ενώ στο Ισραήλ, τα παιδιά ηλικίας 5 ως 11 ετών που κινδυνεύουν να παρουσιάσουν βαριά μορφή της COVID-19 μπορούν να εμβολιάζονται από την 1η Αυγούστου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Γιατί η Κίνα έμεινε ανεπηρέαστη από το παγκόσμιο κύμα του ψηφιακού μπλακ άουτ

Peristeri News

Ιταλία: Δύο νεκροί και 13 τραυματίες από κατάρρευση μπαλκονιού στη Νάπολη

Peristeri News

Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη και θα είναι υποψήφια των Δημοκρατικών

Peristeri News

Leave a Comment