PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία


Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των διοργανωτών του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στο Σύνταγμα.

Το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 14.00 με την Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία να απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα «σε όλους τους Έλληνες να βρεθούν σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο την ύστατη στιγμή για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας».

«Οι 81 βρέθηκαν. Τα Σκόπια έριξαν τίτλους τέλους. Η τελευταία πράξη της “συμφωνίας” θα παιχτεί στην Ελλάδα, στη Βουλή των “προθύμων”. Τέλος οι προφάσεις, τα αναχώματα και οι διχογνωμίες. Η Ιστορία καταγράφει τους βουλευτές που βάζουν το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον πάνω από την πατρίδα μας και τη Δημοκρατία, την οποία έχουν κουρελιάσει προκειμένου να παραδώσουν τα απαράδοτα» αναφέρει η επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Οι Έλληνες δεν παραχωρούμε ούτε γράμμα από το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Ούτε ανεχόμαστε την εκμηδένιση της Δημοκρατίας. Και για το ένα και για το άλλο χύθηκαν ποτάμια αίματος Ελλήνων για να τα έχουμε. Γινόμαστε ένα συμπαγές ανθρώπινο τείχος το οποίο θα εμποδίσει να περάσουν οι εθνοκτόνες αποφάσεις» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Απευθυνόμενοι στους βουλευτές που προτίθενται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου αναφέρουν: «Δηλώνουμε στους “πρόθυμους”: Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία. Είμαστε απέναντί τους και τους περιμένουμε μέχρι την ύστατη στιγμή να πράξουν ως Έλληνες. Είμαστε μυριάδες, είμαστε ενωμένοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε το αφεντικό της χώρας και εμείς θα δώσουμε την τελική λύση».

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχει απευθύνει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα είμαστε όλοι στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, καλώντας «κάθε βουλευτή ξεχωριστά και ειδικά από τους βουλευτές που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, να καταψηφίσουν στη Βουλή των Ελλήνων την εθνικά επιζήμια “Συμφωνία των Πρεσπών”».

«Μια πλειοψηφία – “μπάλωμα” 151 βουλευτών δεν μπορεί να βάλει σε περιπέτειες τη Μακεδονία και τη χώρα. Δημοψήφισμα τώρα για τη “Συμφωνία των Πρεσπών”» έγραψε σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο μεταξύ, σε αντισυγκέντρωση την Κυριακή στις 13.00 στα Προπύλαια καλεί ομάδα αναρχικών με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και κεντρικό σύνθημα «καμία συμμετοχή – καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment